Cristiano Ronaldo bi opet mogao ići na suđenje?

0
Radiosarajevo.ba
Cristiano Ronaldo bi opet mogao ići na suđenje?
Foto: Twitter / Cristiano Ronaldo

Cristiano Ronaldo mogao bi ponovno završiti na sudu. Iako je tužba Kathryn Mayorga za silovanje odbačena, sada se slučaj iz 2009. godine ponovno otvara.

Podsjetimo, Mayorga je optužila Portugalca da ju je silovao 2009. godine u hotelskoj sobi u Las Vegasu. Slučaj je ubrzo riješen jer su godinu kasnije postigli izvansudsku nagodbu u kojoj je djevojci isplaćeno 375.000 dolara (više od 700 hiljada KM).

Međutim, slučaj je 2018. godine ponovno došao na sud, a novi zahtjev za odštetu je 25 miliona dolara (više od 46 miliona KM).

Klafurić: Meč na Koševu dolazi u dobrom trenutku za nas

Klafurić: Meč na Koševu dolazi u dobrom trenutku za nas

Tužbu kojom se tražila dalja isplata odbacila je u junu prošle godine američka okružna sutkinja Jennifer Dorsey zbog nesavjesnog ponašanja i korištenja ukradenih povjerljivih dokumenata, ali u srijedu će američki sud ipak saslušati advokate koji pokušavaju prisiliti Ronalda da isplati više miliona.

Advokati tvrde da je Mayorga tada bila traumatizirana i da se nije izborila za dovoljnu visoku odštetu. Međutim, Mayorga je s igračem i njegovim advokatima prilikom isplate naknade potpisala ugovor o povjerljivosti koji joj brani da govori o tom slučaju, piše Sky News.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije