Copa America: Messi se obrukao, ali se Argentina nakon velike drame uspjela plasirati u polufinale

0
Radiosarajevo.ba
Copa America: Messi se obrukao, ali se Argentina nakon velike drame uspjela plasirati u polufinale
Foto: Prtscr / X.com / Messi je promašio penal

Fudbaleri Argentine prvi su polufinalisti Copa Americe nakon što su boljim izvođenjem penala savladali reprezentaciju Ekvadora.

Tokom regularnih 90 minuta utakmice bilo je 1:1, a isti je rezultat ostao i nakon produžetaka.

Reprezentaciji Argentine malo je nedostajalo da bude eliminisana sa Copa Americe. Ipak, u utakmici prepunoj drame, uspjeli su slaviti pobjedu nad Ecuadorom briljantnim odbranama Emilliana Martineza.

Na Eiffelovom mostu na Skenderiji stoji poruka vlastima: 'Znate li...?'

Na Eiffelovom mostu na Skenderiji stoji poruka vlastima: 'Znate li...?'

Najbolji strijelac dosadašnjeg dijela Copa Americe, Lautaro Martinez, u 35. minuti doveo je Argentince u vodstvo i tim rezultatom otišlo se na odmor.

U nastavku su Ekvadorci pojačali, Rodrigo de Paul je u 61. minuti igrao rukom i sudija je pokazao na bijelu tačku. Ipak, pokušaj Ennera Valencije je pogodio stativu. Ecuador je u 92. minut stigao do zasluženog poravnanja pogotkom Kevina Rodrigueza, te je utakmica otišla u produžetke.

U produžecima su mreže mirovale, pa se pristupilo izvođenju penala.

Nije moglo gore početi po Argentince. Lionel Messi je prvi uzeo loptu, a onda je pokušao izvesti “panenku” i šutirao preko gola. Tačnije, lopta je pogodila prečku i otišla preko gola.

Ipak, kao i na Svjetskom prvenstvu, golman Emiliano Martinez je ponovo zablistao i pokazao kakav je specijalist za penale. Golman Aston Ville je odbranio dva udarca Ekvadorcima i odveo Argentinu u polufinale gdje će čekaju boljeg iz duela Venecuele i Kanade.

Zanimljivo, to je za Martineza četvrto raspucavanje penala otkako je reprezentativac Argentine, u svim je njegova selekcija prošla dalje i u svim je upravo on bio heroj.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije