Conte: Velika potrošnja novca ne garantuje uspjeh

Anadolija
Conte: Velika potrošnja novca ne garantuje uspjeh
Potrošnja velikog novca na igrače ne garantuje uspjeh u Premier ligi, smatra Antonio Conte, menadžer londonskog Chelseaja.

Italijanski trener je kao primjer naveo oba kluba iz Manchestera, United koji je oborio svjetski rekord u transferima dovođenjem Paula Pogbe iz Juventusa za 105 miliona eura i City koji je za 56 miliona eura doveo Johna Stonesa iz Evertona, što najveće obeštećenje ikada za odbrambenog igrača.

“Važno je da shvatimo da što više potrošiš ne znači da ćeš imati više pobjeda. Ova sezona nije jedina u kojoj su dva Manchestera potrošili mnogo novca. Pogledajte u prošlost“, kazao je Conte za britanske medije.

Chelsea je ove sezone treći na listi potrošača u Premier ligi potrošivši oko 145 miliona eura na igrače, među kojima su N'Golo Kante i David Luiz. Manchester City je na vrhu liste sa potrošenih 206 miliona eura, a slijedi ga gradski rival United sa 176 miliona eura. Tottenham, koji je jedini konkurent Chelseaju za titulu šampiona, četvrti je sa potrošenih 82 miliona eura.

"Želimo da gradimo tim i da polako postanemo stvarno moćni. Za mene bi osvajanje Premier lige bilo najbolje ostvarenje do sada. Pobijediti u Engleskoj nije lako. Sada imamo dobru sezonu. Da bi postala sjajna ili fantastična postoji samo jedan način, da pokušamo da pobijedimo", istakao je Conte.

Italijan je dodao i da u svom timu ne voli niti želi imati sebične igrače.

"U svom timu ne želim sebične igrače. Više volim izgubiti utakmicu nego da imam sebičnog igrača. Prvi cilj svakog velikog šampiona je da igra za tim i da podredi svoj talenat interesu tima. Najbolji igrači na svijetu ne bi postojali bez tima", poručio je Conte.

Do kraja Premier lige Chelseaju je ostalo da odigra još šest utakmica, koliko i drugoplasiranom Tottenhamu. "Plavci" su do sada sakupili 75 bodova, a "pijetlovi" četiri manje. Chelsea će večeras na svom Stamford Bridgeu ugostiti Southampton, a susret počinje u 20.45 sati.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije