Conte otkrio što je na poluvremenu rekao igračima Intera

Radiosarajevo.ba
Conte otkrio što je na poluvremenu rekao igračima Intera
Foto: EPA-EFE / Zlatan Ibrahimović

Inter i Milan su odigrali fantastičnu utakmicu u derbi susretu 23. kolu italijenske Serie A.

Iako je Milan vodio 2:0 nakon prvih 45 minuta (strijelci Ante Rebić i Zlatan Ibrahimović) , Inter je čudnim preokretom u nastavaku postigao četiri gola I došao do pobjede od 4:2.

Sjajan derbi u Milanu: Šest golova, fantastični Ibrahimović i pobjeda Intera

Fantastičnu utakmicu su večeras odigrali Inter i Milan. Sjajni Zlatan Ibrahimović, odlični Marcelo Brozović i Ante Rebić, mnogo drame, četiri gola za 14 minuta i na kraju pobjeda Intera od 4:2. Sjajno je krenuo Milan u derbiju. Odlični Calhanoglu je nanizao je dvojicu driblingom u sredini i onda potegnuo silovito i pogodio stativu.

U nastavku je prvo Marcelo Brozović načeo Milan, a zatim su golove postigli Matias Vecino, Stefan De Vrij i Romelu Lukaku.

Susret je s klupe za rezervne igrače odgledao Bosanac Asmir Begović, dok je Rade Krunić bio na tribinama zbog povrede mišića.

Inter je s novom pobjedom preuzeo vrh italijanske Serije A.

Italijanski mediji hvale Antonija Contea. On je otkrio šta se to dogodilo u nastavku I šta je igračima kazao u svlačionici.

"Nisam trebao puno govoriti na poluvremenu. Mislim da u teškim situacijama morate biti vrlo jasni i preuzeti odgovornost. Imao sam veliku odgovornost s obzirom na to da smo na poluvremenu gubili 0:2. Ostali smo zajedno, od početka do kraja, i pronašli izlaz iz takve situacije. Moramo imati to na umu, jer će nam to pomoći da u budućnosti budemo momčad koja se zna boriti sa sličnim poteškoćama", kazao je Conte.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije