Conte: Italija još uvijek nije napravila ništa

Anadolija
Conte: Italija još uvijek nije napravila ništa
/ EPA

Antonio Conte, selektor fudbalske reprezentacije Italije uprkos pobjedi (2:0) u prvom kolu grupe „E“ protiv Belgije naglašava da njegov tim još uvijek nije ništa napravio, te da su čvrsto na zemlji.

Pred odlazak na EURO 2016 mnogi u Italiji su reprezentaciju svoje zemlje okarakterisali kao najgoru u istoriji. No, Conte i njegovi izabranici su ih demantovali već u prvom kolu, a danas u 15 sati pred njima je novi izazov zvani Švedska i Zlatan Ibrahimović.

„Imam grupu sjajnih momaka koji žele da rade ispravne stvari. Jedna utakmica ne može promijeniti njihov stav. Imali smo dobar učinak protiv Belgije, ali još nismo napravili ništa. Čvrsto smo na zemlji. Znamo da je svaka utakmica teška, samo pogledajte primjer Francuske. Albanija ih je držala do 90. minute, a onda su u 95. primili i drugi gol“, kazao je Conte, a prenose italijanski mediji.

Upitan o tome ima li recept kako zaustaviti Ibrahimovića, koji važi za jednog od najboljih svjetskih napadača, Conte je rekao:

„On je toliko jak i dobar da bi mogao igrati u bilo kojoj ligi na svijetu. Pred nama je veoma solidan tim Švedske, sa jednom pravo zvijezdom. Moramo posmatrati njihov tim u cjelini, kako u odbrani tako i u napadu. Naravno, tu je i problem Ibrahimović, ali bi nam probleme mogli stvoriti i Marcus Berg ili John Guidetti. Kada analiziramo neki tim gledamo ga u cjelini, a onda pokušamo iskoristiti njihove slabosti.“

Italija i Švedska utakmicu drugog kola grupe „E“ igraće danas u 15 sati na stadionu u Touluseu. Nakon prvog kola Italija je lider grupe sa tri boda, slijede je Švedska i Republika Irska sa po jednim, dok je Belgija posljednja bez bodova.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije