Ćiro zabrinut radi Armenije i sankcija FIFA-e

Radiosarajevo.ba
Ćiro zabrinut radi Armenije i sankcija FIFA-e

Nastavak kvalifikacija za svjetsko prvenstvo je sve bliži. Septembar,Oktobar, Novembar i Decembar 2009. godine će vjerovatno ostati zapamćeni i upisan u historiju bh nogometa. Nogometna reprezentacija BiH ima velike šanse za plasman na svjetsko prvenstvo, ali da bi se došlo i do baraža, moraju se ostvariti pobjede u barem dvije od četiri predstojeće utakmice.

U očekivanju bh. javnosti su lake pobjede protiv Armenije odnosno Estonije, ali dobro je poznato da su takve reprezentacije često "nagazne mine".

Ipak, ukoliko BiH osvoji šest bodova protiv ove dvije reprezentacije, a protiv Turske na domaćem terenu barem bod, baraž ne bi smio izmaći pa bi posljednja kvalifikaciona utakmica sa Španicma bila prava proslava plasmana u baraž.

Prvi korak je 5. septembra u Jerevanu gdje reprezentacija BiH gostuje Armeniji.

Selektor, Miroslav Blažević ništa ne prepušta slučaju pa će što prije otputovati u Armeniju u izvidnicu. Kako sam kaže, pribojava se ove utakmice ali i sankcija FIFA-e.

"Strah me je Ar­me­ni­je, bo­jim se i nji­ho­vog, na­vo­dno džom­bas­tog te­re­na, za­to se spre­man oti­ći u in­spe­kci­ju. Ne že­lim ni­šta pre­pu­šta­ti slu­ča­ju uoči na­šeg gos­to­va­nja Armeniji, izjavio je Miroslav Blažević za San i dodao, mo­žda je strah naj­bo­lja ri­ječ. Bo­jim se san­kci­ja FI­FA -e. Čitao sam po­slje­dnju opo­me­nu ko­ju smo do­bi­li. Čeka­ju nas na "zi­ce­ru". Čeka­ju prvu ba­klju, pe­tar­du, pa da nas za­us­ta­ve na pu­tu za Afri­ku. Vi­še me strah ka­zni ne­go­li Tu­ra­ka.", izjavio je selektor Blažević.

"Naj­pri­je se mo­ra­mo pri­pre­mi­ti za Ar­me­ni­ju, a na­kon to­ga mi­slit će­mo na Tur­ke. Sa Ar­me­ni­jom li­je­žem i us­ta­jem... Mo­ra­mo raz­go­va­ra­ti i sa na­šim na­vi­ja­či­ma, ho­ću da bu­de­mo je­dna du­ša, je­dno ti­je­lo. Oni su nam naj­va­žni­ji. Svi ži­vi­mo za taj us­pjeh i za­to mo­ra­mo bi­ti pra­vi, ka­ko na te­re­nu ta­ko na tri­bi­na­ma.", dodao je Ćiro.

Selektor se nada da će što prije pronaći adekvatnog suparnika za avgustovski termin.

"Ne­će­mo pro­pus­ti­ti taj ter­min si­gur­no. Igrat će­mo, još se do­go­va­ra i pre­go­va­ra. Va­žno je sva­ka­ko da se oku­pi­mo, da vi­dim u ka­kvom su sta­nju mo­ji ra­tni­ci.", dodao je.

Čelnicima u savezu poručuje kako zarada nije na prvom mjestu.

"Ka­kva za­ra­da, igra­mo u Ze­ni­ci. Po­bje­da je naj­ve­ća za­ra­da. Igrat će na­ša re­pre­zen­ta­ci­ja po ci­je­loj BiH, ali sa­da ne­ma­mo pra­vo na kiks. U Ze­ni­ci će­mo do­bi­ti i Tur­ke i Špan­ce.", izjavio je selektor Blažević za dnevne novine San.

sportin.ba/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije