Ćiro: Španci će ovdje najeb....

Radiosarajevo.ba
Ćiro: Španci će ovdje najeb....

Nakon utakmice je ispraćen ovacijama s Bilino polja. "Ćiro majstore" odzvanjalo je Zenicom, a Ćiro se zahvalio optrčavši s igračima pobjednički krug.

"Još su četiri utakmice pred nama i ništa nije gotovo". rekao je Blažević, koji je priželjkivao trijumf Turske nad Španijom.

"Moram priznati da sam priželjkivao pobjedu Turaka. Španci su ipak velika klasa što pokazuje podatak da do sada imaju sve pobjede. Vjerujte mi, ovdje će najeb…" rekao je u svom stilu Ćiro.

"Sve se dobro završilo, ovom pobjedom smo značajno pobjegli Belgiji i Turskoj. Još ima puno utakmica, ali imamo najpovoljniji raspored. Španjolci još nisu poraženi, ali mislim da će ovdje izgubiti."

"Da nije bilo velike podrške s tribina, ne bismo lako izašli na kraj s ovom đavolskom ekipom. Ovo je istorijska pobjede BiH reprezentacije. Malo koja ekipa, osim Španije, može istog protivnika pobijediti dva puta u četiri dana. Napravili smo podvig i na autoritativan način zasjeli na poziciju koju smo željeli", kaže Ćiro.

"Još se dojmovi nisu slegli, ali svi su oduševljeni i svi slave ovaj rezultat. Bitno je da smo utišali mnoge koji su isticali problem šovinističkog ponašanja u Zenici. Publika ih je fantastično demantirala, jer je cijelu utakmicu skandirala našem golmanu Srbinu Nemanji Supiću", rekao je za tportal.hr Blažević koji je na konstataciju da je prvo mjesto nedostižno odmah povisio glas.

'Što nedostižno? Španija je dostižna, duboko sam uvjeren u to. Oni su puni samopouzdanja i to će ih koštati, izgubit će već sljedeću utakmicu kući protiv Belgije. Siguran sam u to. A u zadnjem kolu dolaze nama. Mi ćemo tada biti puno jači i vratit će se neki važni igrači poput Ibiševića", prognozirao je vječiti optimist.

"To je dokaz snage ovih mojih igrača, ovo je veliki tim. Zamislite kada bude kompletna, kad se vrati Ibišević, nema tog tima koji nam može stati na put! - euforično je pričao Miroslav Blažević u prepunoj novinara trofejnoj dvorani na Čelikovom stadionu.

Ćiro nije ispunio obećanje.
'Ne, nisam se napio. Obećao sam da ću to napraviti prije prve utakmice s Belgijom, pa poslije druge, ali su me srećom poštedjeli.'

Izbjeći Hrvate u baražu

Što je teže, s obzirom na kvalitetu sastava, plasirati se na Svjetsko prvenstvo s BiH ili biti treći na svijetu s Hrvatskom što Vam je uspjelo 1998?

"Trener svih trenera" je već počeo kalkulirati koga (ne)bi želio u dodatnim kvalifikacijama

"Bojim se da ćemo kao drugoplasirani u dodatnim kvalifikacijama susresti Hrvatsku. Ako budemo igrali s Hrvatskom, meni ne preostaje ništa drugo nego da pobjegnem na Island. Vidim da i moja Švicarska igra dobro, njih bih radije za protivnike", zaključio je Ćiro.

http://www.youtube.com/watch?v=XAMmyzg-HYI&feature=player_embedded

Džeko opet potopio Belgijance

Džeko je junak oba susreta protiv Belgije, a na Bilinom polju čak je dva puta zatresao mrežu gostiju, te imao još jednu 100% šansu da treći put matira Stijnena.

"Ovo je pobjeda cijele reprezentacije", rekao je Edin Džeko po završetku susreta u Zenici.

"Obje akcije su bile uigrane i ova pobjeda je samo potvrda onoga što smo prije par dana uradili u Genku. S nova tri boda smo još jedan korak bliže baražu i sada se možemo okrenuti gostujućim utakmicama protiv Armenije i Estonije u kojima ne smijemo kiksati", rekao je Džeko.

http://www.youtube.com/watch?v=KzOU-QSfu0k

Ćiro hvalio Spahića

"Spahić je kao i uvijek pokazao da je veliki sportaš, jedan veliki patriota, pravi primjer svojim kolegama. Uz igrače bila je publika koja nas je tako svesrdno podržavala od prve do posljednje minute. Bogami, nisam siguran da bi izašli na kraj sa ovom đavolskom ekipom da nismo imali tako značajnu podršku publike. Ovo je za meneistorijska pobjeda s obzirom da je malo koja ekipa osim Španije, koja je prvak Evrope, uspjela pobijediti istog protivnika u dvije utakmice za samo četiri dana", istakao je Blažević i dodao kako je bh. selekcija uistinu napravila jedan podvig.

Kapiten BiH Emir Spahić zahvalio se suigračima, koji su izgorjeli do posljednjeg atoma snage.

"Ovo je nešto nevjerovatno. Da ste bili blizu hotela i da ste vidjeli atmosferu u ekipi prije utakmice, sve bi vam bilo jasno. Ovo je bila jako bitna utakmica za našu državu, za naš fudbal. I novinari su nam dali dodatni motiv da pokažemo ovim predivnim ljudima koji su se okupili na ovom stadionu i koji su nas nosili svih 90 minuta do pobjede. Hvala i selektoru koji je imao povjerenje u neke nove momke, a oni su se dokazali u dva meča sa Belgijancima", rekao je Spahić.

sportin.ba/oslobođenje/index.hr/sportal.hr/tportal.hr/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije