Ćiro se plaši osvete Estonaca

Radiosarajevo.ba
Ćiro se plaši osvete Estonaca

FOTO: RadioSarajevo.ba

Reprezentacija Bosne i Hercegovine u subotu u Talinu ima priliku osigurati baraž za Svjetsko prvenstvo u Južnoj Africi iduće godine. BiH bila je i više nego uvjerljiva u prvom susretu ove dvije reprezentacije u Zenici gdje su Zmajevi sa velikih 7:0 ispratili goste iz Estonije. Upravo visoka pobjeda u prvom susretu je ono što najviše brine selektora Miroslava Blaževića.

"Plašim se Estonije. Za mene su Turci podjednako jaki kao Španci, a oni nisu uspjeli pobijediti Estoniju u gostima. Imaju potencijal da nas ugroze. Kada sam sa Hrvatskom bio treći u svijetu, igrali smo protiv Estonije, i to mi je bila jedna od najtežih utakmica u životu, a isto smo im dali sedam komada. Pa, i Slaven Bilić mi kaže da ih je teškom mukom dobio u Tallinu (bilo 1:0, strijelac Eduardo, op.a), tako da se zaista plašim", rekao je Ćiro za Oslobođenje.
Hasagić brani protiv Estonije

Blažević je pred najvažniji susret kvalifikacija otklonio još jednu dilemu - ko će stajati na golu. Sobzirom da Supić zbog kartona ne može braniti u Talinu Ćiro je morao birati između Kenana Hasagića i Asmira Begovića. Izbor je pao na golamana Istanbul Buyuksehir Belediyespora.

"Hasagića po mnogo čemu mogu uporediti s legendarnim Vladimirom Bearom. Zna se šta on donosi odbrani i sa kakvim autoritetom stoji među stativama. Hasagić je potpuno zdrav i spreman i nema dileme da će braniti", rekao je Blažević za Dnevni avaz.

Muratović: Sve bih dao za pobjedu u Talinu

Jedan od standardnih prvotimaca, od kada je Miroslav Blažević selektor, Samir Muratović došao je prehlađen na okupljanje reprezentacije.

"Morao sam otići i primiti infuziju. Bilo mi je zaista loše. Nekako se desi da se uvijek razbolim pred pripreme reprezentacije. I Rahimić isto. Valjda nas hvataju godine", kroz smijeh je rekao Muratović.

"Sve bih dao za pobjedu u Talinu. Estonci imaju motiv da nam se revanširaju, a moguće je da im Turci ponude premije. Ali, to ne bi smjeli biti razlozi za brigu.", rekao je igrač Sturma.

Ćiro vjeruje navijačima

Krovna kuća nogometa FIFA još pred utakmicu u Zenici sa Turskom poslala je dopis, da će svaki, pa i najmanji incident na tribinama biti drastično kažnjen. Stav FIFA-e isti je i do kraja kvalifikacija, tako da bi našu reprezentaciju sa takmičenja mogla udaljiti samo jedna petarda ili zapaljena baklja.

Sleketor Blažević ipak je optimista i vjeruje navijačima.

"Obavio sam razgovore sa predstavnicima naših navijača i dobio sam njihova uvjerenja da neće biti nikakvih incidenata. Ja sam uvjeren da će sve proći u najboljem redu, te da nećemo ispaštati", kaže Ćiro za sportsport.ba

Talijanska četvorka sudi utakmicu u Talinu

Svjestska nogometna organizacija FIFA, odredila je talijanske sudije za kvalifikacioni meč između reprezentacija Estonije i Bosne i Hercegovine. Na čelu talijanske delegacije u Talinu biće Nicola Rizzoli, a pomoćnici će mu biti Renato Faverani i Andrea Stefani, dok je četvrti sudija Andrea de Marco.

Zanimljivo za glavnog suca je da u zadnje dvije sezone nijednom nije pokazao direktni crveni karton, javlja reprezentacija.net.

Del Bosque umjesto Ville pozvao Negreda

Jedan od najboljih napadača španske reprezentacije David Villa neće biti u kombinaciji za utakmice sa Bosnom i Hercegovinom. Umjesto njega selektor Španije Vicente del Bosque pozvao je napadača Seville Alvara Negreda. Ovo je za 24-godišnjeg Španca prvi poziv u reprezentaciju.

"Dan kada sam dobio poziv je najsretniji dan u mom životu. Biti u reprezentaciji nije baš česta pojava. Dugo sam čekao poziv i napokan ga dočekao. Siguran sam da ću opravdati ukazano povjerenje", rekao je presretni Negredo za španjolske medije.

Španija je već izborila plasman na SP i to će joj biti deveto učešće na smotri najboljih reprezentacija svijeta.

24 minute 'šutnje'

Najvatreniji navijači Bosne i Hercegovine - BH Fanaticos neće navijati prve 24 minute u istorijskoj utakmici koja našoj reprezentaciji može donijeti baraž za Svjetsko prvenstvo u Južnoj Africi.

"Vedranov zivot je nasilno prekinut u 24. godini i najmanje sto možemo da uradimo je da ga ispoštujemo sa te 24 minute tišine", obrazloženje je BHF-a.

Ograda ce u prvom poluvremenu biti pokrivena crnim najlonom. Planirano je da svi navijači u 24. minuti podignu crne papire koje će dobiti na ulazu će se djeliti Istovremeno će biti istaknuta parola sa Vedranovim imenom.

Igrači će odati počast Vedranu

Selektor nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Miroslav Ćiro Blažević najavio je kako će povesti reprezentativce naše zemlje na sahranu tragično stradalog navijača Sarajeva Vedrana Puljića.

"To je najmanje što možemo uraditi", rekao je Ćiro i dodao kako je svaka riječ o ovoj tragediji suvišna, prenosti Oslobođenje.

radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije