Ćiro se nedavno prisjetio mladosti. Prije nogometnih, ostvarivao je skijaške uspjehe

0
Radiosarajevo.ba
Ćiro se nedavno prisjetio mladosti.  Prije nogometnih, ostvarivao je skijaške uspjehe
FOTO: Facebook / Ćiro Blažević na skijama

Prije samo nekoliko sedmica Miroslav Ćiro Blažević prisjetio se mladosti. Na Facebooku je objavio fotografije koje su nastale kada je, umjesto nogometnih, ostvarivao skijaške uspjehe.

"Poslao mi je danas jedan prijatelj sliku s Vlašića. Tu sam napravio prve skijaške korake i odatle sam sa svega 17 godina otišao osvojiti državno prvenstvo u Sarajevo… Do tada je bilo nezamislivo da to osvoji bilo ko drugi osim Slovenaca, a onda se - samo u flanel košulji na sebi - pojavio vaš Ćiro.

Lagao bih kada bi vam rekao da me emocije nisu preplavile dok sam gledao ovu snježnu ljepotu…", napisao je uz fotografiju.

Premijer liga BiH: Željezničar lovi bodove na Grbavici, Sarajevo protiv Tuzla City

Premijer liga BiH: Željezničar lovi bodove na Grbavici, Sarajevo protiv Tuzla City

[facebook]https://www.facebook.com/mciroblazevic/posts/pfbid02384qTKWZfJYyGTuSQApwL1kGBDGo4DpvreoFrNTbS3e99LhdY8AU2jdRoPThcGbXl[/facebook]

Bilo je to 1952. godine na Palama, gdje je Blažević kao predstavnik juniorske selekcije Travnika osvojio prvo mjesto u skijaškom trčanju na 10 kilometara.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije