Ćiro: Sad sam siguran da se možemo nositi sa svakim

Radiosarajevo.ba
Ćiro: Sad sam siguran da se možemo nositi sa svakim

FOTO: RadioSarajevo.ba

Pored visokog poraza možemo biti prezadovoljni ostvarenim drugim mjestom i odlaskom u baraže što do sada nikada nije pošlo našem nacionalnom timu. To je prepoznala i brojna publika u Zenici koja je svih 90 minuta bodrila naš tim i na kraju aplauzom ispratila Zmajeve.

Selektor Blažević, iako razočaran visokim porazom, vjeruje u našu reprezentaciju da može izboriti plaman na Svejtsko prvenstvo.

Vezano: Španija prejaka za Zmajeve (VIDEO)

"Uistinu sam razočaran, utučen, nisam baš u karijeri često dobivao 'petardu'. No, vidio sam ovu utakmicu drukčije nego što ona izgleda po brojčanom omjeru. Sad sam, naime, siguran da se možemo nositi sa svakim. Šteta što nam je dekoncentracijama u prilikama za pogodak spriječena da ne povedemo sa 2:0 tada bi utakmica svakako otišla u drugom smjeru. Ipak, više od poraza bojali smo se javnih opomena, hvala bogu da smo ostali bez njih pa natjecanje nastavljamo u kompletnom sastavu", rekao je selektor Blažević.

"Izveo sam najjaču ekipu radi obaveze prema ovim divnim navijačima. Najveća sreća je što nije bilo žutih kartona. U sredini terena nismo bili na nivou i loša igra u srednjem redu uzrok je našeg poraza. Supić također nije bio na visini zadatka. Španija je jedna pod najboljih svjetskih selekcija i nije sramota izgubiti od ovakve reprezentacije", dodao je Ćiro.

U porazu od Španije mogu se izvuči i pozitivne strane. Jedna od njih je da smo Furiji od pet primljenih golova u kvalifikacijama mi dali dva.

"Ova reprezentacija može da se nadigrava sa svakom reprezentacijom na svijetu. Večeras nismo imali sreće na otvaranju utakmice. Nismo uspjeli postići pogodak na početku, gubili smo lopte, što su Španci majstorski kaznili", viđenje je Ćirinog asistenta Borčeta Sredojevića.

"Kad nekoga napadaš, posebno svjetsku klasu kao Španiju, a imaš kartone i ne smiješ uči u duel to se odrazi u cijeloj utakmici. Najvažnije je da niko nije dobio karton. Nismo iskoristili te prve šanse u prvom poluvremenu i to je okrenulo igru u drugom pravcu", rekao je po završetku utakmice kapiten Emir Spahić.

Sličnog je mišljenja i strijelac prvog pogotka za naš nacionalni tim.

"Mislim da su Španci pokazali što su prvaci Evrope. Svaki poraz bioli na neki način, ali najbitnije je da utakimica nije uticala na raspored na terenu. Utakmica je mogla iči i drugim tokom da smo mi dali prvi gol", rekao je Džeko i dodao: "Svaki poraz boli ali od Španije malo manje."

Del Bosque: BiH može na Svjetsko prvenstvo

"Bez obzira na našu uvjerljivu pobjedu, Bosna i Hercegovina je na mene ostavila pozitivan dojam. Odigrali su doista dobro prvo poluvrijeme i sreća je u pojedinim trenucima bila naš saveznik", rekao je selektor Španije Vicente Del Bosque, a prenosi sportsport.ba.

"Bosna i Hercegovina ima odličnu ekipu, sjajne navijače i ja mislim da će se plasirati na Mundijal. Bosanskohercegovački reprezentativci zaslužili su i više od ova dva pogotka", dodao je selektor Furije.

radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije