Ćiro: Sa svojom ću Bosnom biti treći u svijetu

Radiosarajevo.ba
Ćiro: Sa svojom ću Bosnom biti treći u svijetu

Foto: Dado Ruvić

Selektor nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Miroslav Ćiro Blažević u intervjuu za Jutarnji list rekao je kako će sa našom selekcijom ponoviti uspijeh iz 1998. godine u Francuskoj, kada je na čelu Hrvatske reprezentacije završio treći.

"Svjestan sam da će to biti vrlo težak posao, za razliku od bosanskog puka koji nas već vidi u Južnoj Africi. Strah me je četiri posljednje utakmice, nakon kojih možemo biti prvi, ali i najslabiji drugi. Presudna će biti utakmica s Turskom koju igramo u Zenici i ne smijem izgubiti. I moram vani pobijediti Estoniju i Armeniju", rekao je trener svih trenera.

Ćiro je dodao i to da ga je ohrabrilo skandiranje zeničke publike golmanu Nemanji Supiću, te se nimalo ne boji to što će Turska imati veliku podršku na Bilinom polju.

Od vas se očekuje da ćete odraditi kvalifikacije i otići na SP. A nakon toga?

"Kad konstatiram svoje godine, padam u depresiju! Predsjedam Gradskom skupštinom jer sam najstariji! Ako Bog i sreća budu htjeli da odem u J. Afriku, Bosna će igrati značajnu ulogu. Ambicija je ponoviti 3. mjesto", rekao je Ćiro.

BiH napadu ima strahovit tandem Džeko – Ibišević, a može li Misimović biti mali Messi, kako Englezi tepaju Modriću?

"Misimović, na žalost, nije Modrić! U nogometnom smislu Misimović je nadareniji od Modrića, ali Modrić je moćan. Njegova startna brzina, promjena pravca, stvara višak igrača. I zanima ga samo igra prema naprijed"

O Hrgoviću i Papcu...

"Hrgović me nije odbio, Papac jest. Čekao sam ga u Mostaru, u njegovu kafiću, i nije došao! Taj Papac me je, iskreno, ‘dobro zaje...’, jedini je igrač u cijeloj mojoj karijeri pred kojim sam klečao", odgovorio je selektor Bosne i Hercegovine izbjegavajući priču o nacionalnoj podjeli reprezentativaca.

jutarnji.hr/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije