Ćiro: Proći ćemo na Euro

Radiosarajevo.ba
Ćiro: Proći ćemo na Euro


Ne treba se previše obazirati na priče o Ronaldu, imamo i mi Džeku, koji će ih "pojesti" u Lisabonu, rekao je u telefonskom razgovoru za Nezavisne iz Irana Miroslav - Ćiro Blažević, nekadašnji selektor reprezentacije BiH.

"Glavni adut reprezentacije Bosne i Hercegovine u Lisabonu je činjenica da su slično značajnu utakmicu odigrali nedavno s Francuzima u Parizu i praktično pobijedili u tom meču. Pa sjetimo se kako su Edin Džeko i ostali Francuze promiješali u tom meču, stavili ih u male cipele, nisu im dali da dišu. Nisu im dali da naprave skoro ništa cijelu utakmicu", rekao je trener svih trenera i dodao:

"Pa i mala djeca znaju da onaj penal koji je sviran Francuzima nije bio regularan i nadam se da se nešto slično neće desiti u Lisabonu. Zato svom prijatelju Safetu Sušiću i njegovim igračima, ali tako da kežem i mojim fudbalerima, poručujem da u Portugalu samo preslikaju utakmicu iz glavnog grada Francuske. Samo neka odigraju kao u Parizu i proći će, odnosno proći ćemo na Evropsko prvenstvo. Kažem, mi ćemo proći, jer ja se poistovjećujem s reprezentacijom BiH."

Bivši selektor našeg državnog tima još uvijek ne može da prežali poraze od Portugala prije dvije godine u baražu za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Južnoafričkoj republici.

"Još nisam prežalio! Bilo mi je s jedne strane drago kada je BiH ponovo izvukla upravo Portugal u baražu, jer je ovo sigurno dobra prilika da im se osvetimo i siguran sam da će to Pape učiniti. Rezultat iz prve utakmice u Zenici je odličan 0:0. Siguran sam da će BiH napraviti dobar rezultat na Luzu, osvetiti se, baš kako je to uradio i Slaven Bilić u prvoj utakmici s Turcima u Istanbulu", rekao je na kraju razgovora za Nezavisne Miroslav Ćiro Blažević.

Vezano: Na današnji dan prije dvije godine

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije