Ćiro primoran kombinovati

Radiosarajevo.ba
Ćiro primoran kombinovati

Selektor bh. nogometne reprezentacije Miroslav Blažević kaže da neće taktizirati protiv Španije, te da će na teren poslati najbolju postavu.

"Igrat će najjači sastav. Nikada ne bih taktizirao kada su takve stvari u pitanju. Znam da mi se to može obiti o glavu, ali imam obavezu prema divnim ljudima koji će doći na stadion ili gledati utakmicu ispred malih ekrana", rekao je Ćiro za Dnevni avaz.

Španija u Zenicu dolazi značajno oslabljena, a Ćiro kaže da je druga ekipa europskih prvaka jednako opasna.

Vezano: Španija u Zenici bez pola ekipe

"Više me strah ovih novih, koji žele da se nametnu i učinit će sve da pokažu da za njih ima mjesta. Vjerujte mi da oni nisu niti malo oslabljeni", rekao je Ćiro.

Blažević se predomislio

Selektor Miroslav Blažević ranije je najavio da će u Zenici na golu stajati Kenan Hasagić, ipak je promijenio odluku.

"Zbog straha da se ne povrijedi na golu neće biti Kenana Hasagića, braniće Nemanja Supić. Nama je teže nego bilo kome drugom, jer nemamo dovoljan broj igrača", rekao je Ćiro na današnjoj konferenciji za medije.

U slučaju da u utakmici sa Španjolskom zarade žuti karton čak devetorici igrača prijeti preskakanje prve utakmice dodatnih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo. To su Berberović, Spahić, Damjanović, Nadarević, Jahić, Muratović, Mravac, Bajramović, Rahimić, Misimović.

"Recimo da stavim protiv Španaca Emira Spahića i Safeta Nadarevića i obojica dobiju žute kartone, ja onda mogu u baraž sa visoko podignutom bijelom zastavom. Jednog od njih dvojice neće biti protiv Španije, a bliži klupi je Spahić, koji ima i povredu, pa ne bih želio rizikovati s njim. Sudi će nam sudija koji misli da nije prisutan na utakmici ako ne dijeli žute kartone i siguran sam da će biti javnih opomena. Utakmica sa Španijom je rezultatski beznačajna, ali je s druge strane svaka utakmica bitna. Zato ću biti primoran napraviti kompromis", rekao je Ćiro, a prenosi sportsport.ba.

Reprezentativci BiH osvojili simpatije širom Balkana

Prema pisanju portala index.hr, Hrvati imaju nekoliko valjanih razloga da u nedostatku interesa za SP, Ćirine zmajeve uzmu kao svoje.

Sam Index.hr se već otvoreno deklarirao po tom pitanju smatrajući da bi u izostanku "Bilić boysa" brojni građani Hrvatske utjehu mogli potražiti u nekadašnjem treneru njihove reprezentacije te "genijalnostima Edina Džeke i mnogih drugih bh. nogometnih majstora".

sportin.ba/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije