Ćiro: Portugalci su zasluženo na SP-u

Radiosarajevo.ba
Ćiro: Portugalci su zasluženo na SP-u

Foto: RadioSarajevo.ba

Miroslav Blažević je nakon utakmice u Zenici čestitao Portugalcima na plasmanu na Svjetsko prvenstvo, te istakao kako su ova dva susreta potvrdila da smo u baražu dobili najtežeg protivnika.

"Tužan sam zbog svega. Portugalci su u prvom djelu imali veliku priliku koju nisu iskoristili, ali im je dala krila u drugom kada su nam zabili taj nesretni gol", rekao je Ćiro i nastavio: "Dobili smo najtežeg protivnika u kvalifikacijama, što pokazuju rezultati ostalih utakmica baraža. Nama je nedostajalo kvalitete da prođemo dalje."

Uoči preuzimanja klupe reprezentacije BiH Blažević je govorio da je ovo njegov labuđi pjev. Da li je ovo stvarno kraj?

"Suviše je rano da donesem odluku o oprosti, ali mislim da o svemu moram dobro razmisliti."

Iako nismo uspjeli izboriti plasman na Svjetsko prvenstvo svi su složni da je ovo veliki uspjeh ove reprezentacije, Navijači, mediji, javnost… svi se slažu u jednom: Ćiro mora ostati selektor BiH.

"Eto vaš kolega me malo prije pitanjem me pokušava poslati u mirovinu, ali kao što rekoh još ću razmisliti. Moram priznati da se po prvi put osjećam staro. Sreća me je napustila prvi put kada smo izvukli Portugal, a i večeras jer su nam nedostajala četiri važna igrača."

Pjanić je taj prvi dio odigrao jako dobro, dok se u nastavku malo izgubio.

"Sad ću vam otkriti pravu istinu za Pjanića. On je i uoči utakmice u Lisabonu i uoči ove imao visoku temperaturu i naša liječnička služba ga je jedva osposobila za nastup", rekao je Ćiro dodavši da je povreda Zvjezdana Misimovića ozbiljnije prirode, te da će prema njegovom mišljenju veznjak Wolfsburga pauzirati duži period.

sportin.ba/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije