Ćiro: Očekujem veće zalaganje

Radiosarajevo.ba
Ćiro: Očekujem veće zalaganje

Reprezentacija Bosne i Hercegovine danas će u francuskom Kanu sa početkom u 17,00 sati odigrati prijateljski susret sa reprezentacijom Omana.

Selektor reprezentacije BiH u ovaj susret želi ući maksimalno oprezno.

"Susret s Omanom bit će potpuno druga priča u odnosu na ogled sa selekcijom novinara. U tom susretu moglo je biti opuštanja, ali sada nas čeka utakmica koja nije revijalnog karaktera. Od svakog igrača koji istrči na teren očekujem da pruži sve od sebe i ako treba i pogine na travnjaku. Ne smije biti opuštanja i svima mora biti jasno da tako nešto neću tolerirati", kaže selektor Blažević za Nezavisne novine.

Selektor je u razgovoru za Dnevni Avaz rekao kako neće mijenjati formaciju u odnosu na petak i susret protiv selekcije novinara.

"Nema razloga da mijenjam. Igrat će ista formacija, sa Spahićem na centralnom stoperu. Očekujem znatno veće zalaganje, motiviranost i učinak. Ova nam je utakmica previše važna da bismo se opustili", rekao je selektor za ovaj sarajevski list.

"Siguran sam da će Oman imati veliki motiv da u duelu s nama ostvari dobar rezultat. BiH je jedno od najprijatnijih iznenađenja kvalifikacija za Mundijal i sada svako želi u ogledu s nama doći do povoljnog ishoda. Međutim, kvalitet je na našoj strani i uz maksimalno zalaganje igrača naša pobjeda ne bi smjela doći u pitanje", optimističan je popularni Ćiro.

"Prije susreta s 'novinarima' govorio sam kako ćemo izgubiti, a sada kažem da ćemo pobijediti. Mnogo smo kvalitetnija selekcija od Omana i mislim da ćemo to pokazati na terenu. Svakako, pristup i zalaganje bit će sasvim drugačiji od onoga koji je u petak navečer viđen na Koševu. Izgarat ćemo i boriti se do maksimuma", najavljuje Samir Muratović.

Sličnog je mišljenja i Ibričić: "U petak smo se opustili, ali ćemo protiv Omana igrati punim gasom. To nam je važna provjera i moramo podići nivo igre. Očekujem da ostvarimo još jednu pobjedu i da nastavimo ovaj niz", rekao je igrač Hajduka za Avaz.
Strateg našeg nacionalnog tima na raspolaganju će imati 16 igrača, jer se neposredno prije polaska u Francusku povrijedio Vlastimir Jovanović.

"Moram priznati da sam i dalje u šoku, ali šta da se radi. Srećom, ne radi se o ozbiljnijoj povrijedi zgloba lijeve noge i nakon sedam dana bi trebalo normalno da treniram. Ipak, ostaje velika žal što neću biti u situaciji da dobijem još jednu priliku i selektoru Blaževiću pokažem da me s pravom pozvao u A reprezentaciju BiH. Nadam se da će saigrači u duelu s Omanom pružiti dobru partiju i pobjedom nastaviti pozitivan niz", rekao je Jovanović za Nezavisne novine.

Selektor Blažević u ovom susretu računaće na sljedeće igrače: Supića, Nurkovića, Spahića, Pandžu, Vasilića, Jahića, Mravca, Salihovića, Rahimića, Muratovića, Štilića, Misimovića, Pjanića, Ibričića, Topića i Džeku.

Utakmica Oman - BiH biće igrana u Kanu s početkom u 17 sati, uz direktan TV prenos na BHT 1.

radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije