Ćiro objavio spiskove za prijateljske utakmice

Radiosarajevo.ba
Ćiro objavio spiskove za prijateljske utakmice

Selektor nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Miroslav Ćiro Blažević objavio je dva spiska za predstojeće prijateljske utakmice koje će naši Zmajevi igrati sa Uzbekistanom, Omanom i selekcijom novinara.

Blažević je za susret u Tešketu 1. juna sa Uzbekistanom pozvaće Nemanju Supića, Adisa Nurkovića, Emira Spahića, Borisa Pandžu, Velibora Vasilića, Bojana Regoju, Darija Damjanovića, Miralema Pjanića, Admira Vladavića, Sanela Jahića, Semira Štilića, Vlastimira Jovanovića, Velibora Đurića, Ermina Zeca, Sašu Kajkuta, Alena Škoru i Admira Raščića.

Ekiša će se okupiti 29. maja Sarajevu, gdje će selektor provjeriti igrače koji do sada nisu imali veliku minutažu u nacionalnom dresu.

"U Uzbekistan nećemo ići na izlet. Igrat ćemo kao u svakoj utakmici na rezultat, na pobjedu", istakao je Blažević za portal sportsport.ba.

Ovoj selekciji će se 3. juna u Sarajevu priključiti 11 provjerenih igrača koji će nastupiti u susretu protiv novinara 5. juna na stadionu 'Asim Ferhatović Hase' i Omana 9. juna u Caneu.

Na dodatnom spisku se nalaze: Kenan Hasagić, Zvjezdan Misimović, Marko Topić, Samir Muratović, Zlatan Muslimović, Safet Nadarević, Edin Džeko, Senijad Ibričić, Elvir Rahimić, Džemal Berberović i Sejad Salihović.

"U ovom sastavu razbit ćemo vas", našalio se Blažević aludirajući na utakmica sa selekcijom novinara, te naglasio da će oni koji se dokažu u Uzbekistanu konkurisati i za druga dva prijateljska susreta.

Selektor Blažević u ovim prijateljskim susretima vidi odličnu pripremu pred kvalifikacijske susrete a Svjetsko prvenstvo u septembru.

radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije