Ćiro objavio spisak za Portugal

Radiosarajevo.ba
Ćiro objavio spisak za Portugal

Selektor nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Miroslav Ćiro Blažević objavio je spisak reprezentativaca na koje računa u dvije utakmice baraža za odlazak na Svjetsko nogometno prvenstvo u Južnoj Africi 2010. godine. koje Zmajevi igraju sa reprezentacijom Portugala.

Na spisku, kao što je i najavljeno nema velikih iznenađenja. Na spisku se ne nalazi Mirko Hrgović, dok je Ćiro uputio pozive veznjaku Valladolida Harisu Medunjaninu i mladom igraču Šibenika Erminu Zecu. Kao što se i ranije pretpostavljalo poziv je dobio i Ninoslav Milenković koji je dres naše zemlje oblačio sedam puta.

Na spisku se nalaze: Asmir Begović, Kenan Hasagić, Nemanja Supić, Džemal Berberović, Dario Damjanović, Emir Spahić, Safet Nadarević, Boris Pandža, Adnan Mravac, Ninoslav Milenković, Damir Mirvić, Sanel Jahić, Admir Vladavić, Haris Medunjanin, Emir Zec, Sejad Salihović, Elvir Rahimić, Zlatan Bajramović, Senijad Ibričić, Samir Muratović, Zvjezdan Misimović, Miralem Pjanić, Semir Štilić, Vedad Ibišević, Zlatan Muslimović, Edin Džeko.

"S obzirom na situaciju koja nas je zaokupirala, a to su žuti kartoni, niko realan ne može misliti da ćemo u susretu u Portugalu proći bez novih javnih opomena. Portugal je ekipa koja akumulira najviše kartona protivnika, s obzirom na njihovu tehničku potkovanost i igru kratkih pasova", rekao je Blažević na konferenciji za novinare i dodao da je upravo zbog toga na okupljanje pozvao 26 igrača, jer, kako kaže ništa ne želi ostaviti slučaju.

Ćiro je dodao i to da će na golu, ako ne bude nekih nepredviđenih situacija, stajati Kenan Hasagić.

Naša reprezentacija će se za Portugal spremati u Kvarnerskom zalivu gdje će Zmajevi odigrati i jednu pripremnu utakmicu.

"Smatram da bi dobar rezultat u Lisabonu bio i minimalan poraz, uz to da postignemo pogodak. Najvažnije od svega mi je da mi na okupljanje svi reprezentativci dođu zdravi i bez povreda. Vjerujte da ne smijem ni gledati susrete klubova u kojima igraju, jer na svaki start me uhvati grč od straha", rekao je Blažević.

Okupljanje reprezentacije zakazano je za 9. novembar. Prvi meč baraža igra se 14. novembra u Lisabonu, a sudit će Englez Martin Atkinson, dok će revanš u Zenici 18. novembra suditi Italijan Roberto Rossetti.

Vezano: Atkinson sudi u Lisabonu, Rossetti u Zenici

radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije