Ćiro nezadovoljan

Radiosarajevo.ba
Ćiro nezadovoljan

Selektor nogometne reprezentacije BiH Miroslav Ćiro Blažević izrazio je nezadovoljstvo igrom njegovih izabranika u susretu protiv Omana, koji je završen 2:1 u korist naših Zmajeva.

"Nezadovoljan sam. Na poluvremenu sam urlao po svlačionici, jer je škripalo u sredini terena. Džeko je bio odsječen i nije dobijao upotrebljive lopte. Nedostaje nam Zlatan Bajarmović na sredini terena, a osjetio se izostanak i Safeta Nadarevića", rekao je Blažević, prenosi sportsport.ba.

Igrači se također slažu da naš nacionalni tim nije odigrao na nivou, pogotovo u prvom poluvremenu.

"Selektor nam je u svlačionici na poluvremenu j... mater, pa smo u drugom dijelu zaigrali ozbiljnije i pobijedili. Trijumf je u ovom trenutku možda i najvažnije“, rekao je kapiten naše nacionalne selekcije Emir Spahić.

Spahić, koji trenutno traži angažman, nije pružio partiju kakva se od njega očekuje. U prvom poluvremenu imao je niz grešaka, a skrivio je i jedanaesterac.

Jedan od najboljih igrača na terenu u Cannesu Samir Muratović smatra da neznamo igrati prijateljske utakmice. Istina. 'Rezervni' tim je razočarao protiv Uzbekistana, dok je naša najbolja vrsta poražena je od Rijeke, odigrala slabo protiv novinara, a sad su podbacili i protiv Omana.

"Previše opušteno ulazimo u utakmicu u teško se motivišemo", kaže Muratović koji je dodao kako će protiv Armenije u kvalifikacijskom susretu biti sasvim druga slika.

U tom susretu Ćiro neće moći računati na Misimovića zbog kartona, pa pomalo čudi odluka da u prijateljskim susretima nije pružio veću šansu potencijalnim zamjenama za najboljeg asistenta Bundeslige.

Ćiru bi trebala zabrinuti i efikasnost ostalih igrača, jer je jedino Džeko potvrdio zavidnu golgetersku formu, dok ostali igrači i nisu ozbiljno ugrožavali Omanov gol, a ruku na srce ni gol novinarske selekcije.

radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije