Ćiro nervozan pred Estoniju

Radiosarajevo.ba
Ćiro nervozan pred Estoniju

Selektor nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Miroslav Ćiro Blažević na pragu je najvećeg uspjeha u istoriji reprezentativnog nogometa naše zemlje, a to je osvajanje druge pozicije u grupi 5, koje vodi u baraž za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Južnu Afriku 2010. godine.

Blažević je nervozan pred posljednja dva susreta kvalifikacija sa selekcijama Estonije i Španije. Prvi susret mogao bi biti presudni da kolo prije kraja naš nacionalni tim osigura toliko željenu drugu poziciju, a za taj poduhvat biće nam potrebna pobjeda u Estoniji.

"Razmišljam da li ću moći računati na sve igrače u Estoniji. Ne znam da li sam ikad u životu bio toliko nervozan kao uoči ove utakmice. Nije ovo patetika nego istina. Ne spavam noćima. To je možda i dobro, jer ću igračima u komunikaciji moći prenijeti strah koji me opsjeda, mobilizirati ih uoči ove krucijalne utakmice", rekao je Blažević za Dnevni avaz i dodao: "Bez ikakvih dilema, vjerujem u igrače koje vodim, da će odigrati najbolje što mogu i da su u stanju ostvariti ono što cijela država želi."

Ćiru izuzetno raduje forma Edina Džeke koja ide uzlaznom putanjom.

"Kao malo dijete se veselim Džekinim golovima. To je od životne važnosti za njega i za nas, da uđe u pravu formu. Gledam i Hofenhajm i molim Boga da Ibišević zabije jedan gol i probije tu psihološku barijeru", rekao je trener svih trenera.

Hasagić spreman za Estoniju

Golman reprezentacije Bosne i Hercegovine Kenan Hasagić oporavio se od povrede te će biti spreman za posljednja dva kvalifikaciona susreta sa Estonijom i Španijom.

"Kenan Hasagić se potpuno oporavio i bit će spreman da brani protiv Estonije i Španjolske. To je odlična vijest. S druge strane, ne znam šta je sa Berberovićem. Moram ovih dana saznati hoće li moći biti sa nama u ove dvije utakmice", rekao je Blažević za Dnevni avaz.

Supiću žao što neće braniti u Estonij

Jedan od heroja ovakvog uspjeha našeg nacionalnog tima je sigurno golman Nemanja Supić, koji na žalost zbog kartona neće moći braniti protiv Estonije.

"Žao mi je što neću braniti u Talinnu, ali to je ponajmanje bitno. Najvažnije je da odigramo dobru utakmicu i da se kući vratimo sa pobjedom pa da onda s Španijom odigramo za naše navijače, onako spektakularno bez nekog velikog pritiska. Mislim da ćemo u Estoniji ostvariti i naše ali i snove naših navijača, a ti snovi zovu se baraž", rekao je novi golman Timisoara u intervjuu za sportsport.ba.

Na pitanje koga bi želio u baražu Nemanja je odgovorio: "Estonija je najbitnija, ali nema te reprezentacije s kojom se ne možemo nositi. Ja lično bih bio volio da samo izbjegnemo Francusku, jer oni su po mom mišljenju koplje iznad ostalih", rekao je Supić.

radiosarajevo.ba


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije