Ćiro: Možemo biti prvi!

Radiosarajevo.ba
Ćiro: Možemo biti prvi!

"Doček navijača na Aerodromu Sarajevo je dokaz da je pobjeda protiv Belgije imala puno veći efekat od čisto sportskog. Igrači su obradovali narod u BiH, koji zaslužuje više radosti. Poklanjamo ovu pobjedu narodu. Učinićemo sve da navijačima priredimo još više zadovoljstva u nastavku kvalifikacija. Imamo teoretske šanse da budemo prvi u grupi", rekao je Blažević, po povratku u naš glavni grad dočekan burnim ovacijama i skandiranjem na Aerodromu Sarajevo.

"Ova pobjeda otvara vrata plasmana u baraž za Svjetsko prvenstvo. Međutim, u srijedu ne smije biti opuštanja u susretu u Zenici, koji će biti teži nego subotnji. Kvalitetnija smo ekipa i imamo dovoljno snage da pobijedimo Belgijance i u narednoj utakmici", smatra Blažević.

"Utakmica u Genku je bila teška, ali smo uz ogromnu podršku simpatizera zabilježili trijumf nad direktnim rivalom. Imamo dovoljno vremena do srijede da se oporavimo od teškog duela u Genku i da spremno dočekamo revanš na Bilinom polju. U srijedu smo domaćini Belgijii nadam se pobjedi", izjavio je Džeko

"Presretan sam. Još draže mi je kada vidim koliko su navijači zadovoljni pobjedom. Jedva čekam duel u Zenici kako bismo novom pobjedom ovjerili bodove sa gostovanja iz Genka", naglasio je Nadarević.

"Imamo kvalitetu za Svjetsko prvenstvo i to smo pokazali. Ne trebamo dizati euforiju, već ostati na zemlji i ostvariti puni plijen u Zenici", kaže Berberović i dodaje: "Ne bojimo se nijedne reprezentacije, pogotovo kad imamo najbolje navijače na svijetu."

Jahić: "Završilo je tek prvo poluvrijeme"

"Trebamo se odmoriti od subotnje utakmice, slavili smo ali to je bilo tek prvo poluvrijeme a ono pravo nas očekuje tek za dva dana u Zenici na Bilinom Polju, rezultat neće izostati ako ponovimo igru kao u Genku", smatra Sanel Jahić koji se odlično snašao na poziciji zadnjeg veznog.

Čak i ako slavimo u srijedu Sanel smatra da još ništa nije gotovo: "Ne, ni poslije utakmice u Zenici ništa nije završeno, ima još mnogo da se igra. Trebamo igrati utakmicu po utakmicu i samo radom i zalaganjem na terenu ostvarit ćemo dobar rezultat, istakao je Sanel Jahić za sportin.ba.

BiH skočila na rang listi

Football-rankings.info objavio je tabelu najboljih reprezentacija u Evropi i svijetu, zaključno sa susretima odigranim 28. marta. Bosna i Hercegovina je prema tom rangu 22.lreprezentacija Evrope sa 103 boda, dok se naš sljedeći protivnik nalazi na 29. mjestu sa 74 boda.

Na svjetskoj rang listi BiH je skočila 14 mjesta i sada se nalazi na 44. poziciji. Ne treba ni napominjati da je lider u našoj grupi, evropski prvak Španija na prvom mjestu, dok se Turska nalazi na 11. poziciji UEFA-ine liste, odnosno 13. mjestu FIFA rang liste.

sportin.ba/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije