Ciro Ferrara ostaje na klupi Juventusa

Radiosarajevo.ba
Ciro Ferrara ostaje na klupi Juventusa

Unatoč katastrofalnom domaćem porazu od Bayerna od 1:4 i ispadanju iz Lige prvaka, Ciro Ferrara je siguran što se tiče trenerskog mjesta u Juventusu.

"Trener nije u opasnosti. Ciro je i ostaje trener Juventusa", izjavio je predsjednik torinskog kluba Jean Claude Blanc.

Ipak, talijanski su mediji već počeli nagađati da bi se bivši talijanski selektor Marcello Lippi mogao vratiti u Staru damu nakon Svjetskog prvenstva iduće godine, što znači da je budućnost Cira Ferrare u talijanskom prvoligašu – upitna.

Za razliku od svog talijanskog kolege, trener Bayerna Louis van Gaal postao heroj nakon pobjede nad Juventusom.

"Igrali smo odlično, i to protiv Juventusa, velikog italijanskog tima. Prvo poluvrijeme bilo je odlično. Ništa nisam imao reći igračima u poluvremenu, što nije uvijek slučaj", izjavio je nakon utakmice trener Bayerna Louis van Gaal.

Cannavaro se izvinio navijačima

Odbrambeni nogometaš Juventusa Fabio Cannavaro uputio je javnu ispriku navijačima tog kluba nakon poraza od Bayerna.

Činilo se kako Juventus, kojem je u jučerašnjoj utakmici trebao samo bod, ide prema osmini finala Lige prvaka kada je David Trezeguet doveo domaću ekipu u vodstvo, ali Bayern je brzo stvari preokrenuo u svoju korist.

Juventus će se tako u novoj godini morati koncentrisati na Europa ligu, a Cannavaro priznaje kako je to bila razočaravajuća večer za sve koji imaju veze sa Juventusom.

"Nažalost, ova utakmica je bila za zaborav. Posebno zbog toga jer smo imali vodstvo od 1:0, a nismo uspjeli pobijediti. Žao mi je zbog navijača koji su željeli i dalje gledati Ligu prvaka, ali nakon ove utakmice završili smo u Europa ligi. Ovo su teški trenuci, ali mi smo Juventus i moramo pokušati reagirati i izvući se iz ovoga, počevši već od nedjelje." rekao je Cannavaro za službenu klupsku stranicu.

net.hr/euronogomet.com/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije