Ćiro Blažević na strani Srbije: U FIFA-i su glupani, je**m ja njima mater

Radiosarajevo.ba
Ćiro Blažević na strani Srbije: U FIFA-i su glupani, je**m ja njima mater
Foto: Arhiv/Radiosarajevo.ba / Miroslav Ćiro Blažević
Nekadašnji selektor hrvatske nogometne reprezentacije Miroslav Ćiro Blažević kontaktiran je od novinara srbijanskog Kurira i zatražen za komentar, kako taj izvor navodi, skandalozne FIFA-ine odluke.

Riječ je o kazni koju je krovna kuća fudbala odredila Srpskom fudbalskom savezu zbog komentiranja proslava pogodaka švicarskih fudbalera u utakmici protiv Srbije.

Xherdan Shaqiri i Granit Xhaka, članovi švicarske izabrane vrste albanskog porijekla, slavili su svoje pogotke u 2-1 pobjedi, napravivši dlanovima znak dvoglavog orla s albanske zastave.

Njihova proslava gola u Srbiji je shvaćena kao provokacija pa su uslijedili komentari zbog kojih su predsjednik tamošnjeg fudbalskog saveza Slaviša Kokeza i izbornik Mladen Krstajić kažnjeni sa po 5000 švicarskih franaka, a sam Savez s 54,000. Shaqiri i Xhaka dobili su novčane kazne u iznosu od po 10,000 franaka, a kapiten Stephan Lichtsteiner 5000 za proslavu.

“Ja ne mogu shvatiti da se tako postavlja FIFA koja bi trebalo da bude jedna institucija, a uporno ispadaju glupi kao noć… Oni su jedni obični glupani. Je… ja njima mater! Eto, mogu mi lupiti suspenziju zbog ovoga, ali baš me briga. Moram reći da Ćiro Blažević FIFA-i je… mater", rekao je Ćiro i dodao:

“Grozno mi je to, oni su se našli tu da samo potenciraju svađu i da traže neke dlake u jajetu. Prave se važni na nekim budalaštinama koje nemaju vitalnog značaja za sport.”

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije