Ćiro: Bez pordške navijača nemamo šansi

Radiosarajevo.ba
Ćiro: Bez pordške navijača nemamo šansi

Selektor nogometne reprezentacije BiH, Miroslav Blažević, u razgovoru za San kako ogroman dio zasluge uspjeh reprezentacije, snose navijači.

"Ne bojim se navijačkih nereda. Ne znam koja to budala misli da su naši navijači opasnost. Taj ko tako misli ne čini dobro reprezentaciji. Naši navijači su nas nosili do baraža. Oni su itekako zaslužni za uspjeh, bili su fenomenalni, prave patriote. Nema navijača na svijetu koji ti skandiraju i kad gubiš 5:0. Nama se to desilo u Zenici", rekao je Blažević.

"Bez podrške navijača nemamo šansi. Ja nikad nisam, ali to iskreno kažem, sumnjao u podršku svih navijača. I oni, kao i igrači, žive za dan kada ćemo krenuti prema Africi. Samo dušmani su proturali priče o mogućem prekidu. Ja u to niti jednog trenutka nisam vjerovao. Moja i zadaća svih nas u reprezentaciji jeste da im donesemo radosti, da ispunimo njihov i naš zajednički san, a to je plasman na Svjetsko prvenstvo", dodao je selektor Bosne i Hercegovine.

Portugalski savez je, navodno, prema pisanjima tamošnjih medija, dobio upozorenje od naše krovne nogometne reprezentacije o mogućim neredima navijača Bosne i Hercegovine.

Queiroz: BiH ima fantastičan tim

"Znamo svaki detalj o našem protivniku u baražu. Pregledali smo pomno svih deset utakmica u kvalifikacijama. Gledamo Bosance u njihovim klubovima, kako bismo odredili njihove tehničke vrijednosti", rekao je Calors Queiroz za portugalski list Record i dodao: "Već znamo mnogo o BiH. To je odličan tim sa fantastičnim igračima. Nije slučajno što su eliminisali Belgiju i Tursku u kvalifikacijama. Igraju odličan napadački nogomet. BiH ima igrače koji mogu riješiti svaku utakmicu."

Portugalski selektor se nada oporavku Ronalda, Bosingwe i Almeide za mečeve baraža protiv naše selekcije.

"Pratimo njihov napredak i prema razvoju situacije vjerujem kako će sva trojica biti spremni za dva meča baraža", dodaje Queiroz, a prenosi Dnevni avaz.

radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije