Ćiro: Belgijanci će biti k'o ranjeni lavovi

Radiosarajevo.ba
Ćiro: Belgijanci će biti k'o ranjeni lavovi

Selektor naše nogometne reprezentacije, Miroslav Blažević, kaže da će biti promjena u sastavu za utakmicu protiv Belgije u Zenici.

"Dolazi nam ranjeni lav. Zato sam se dao na rješavanje teškog zadatka, a to je kako istjerati đavla zvanog lako ćemo. Taj problem psihološke naravi je moj permanentni problem. Naravno da se vidi kako je euforija prisutna. Također i pretjerano samopouzdanje. Za to moram pronaći odgovor. Zato sam bijesan i ljut. Drugi problem je fiziološke naravi. Pitam se da li bi trebalo ubaciti svježe krvi u ekipu. Koliko god su igrači sjajno spremni, pitanje je da li će se stići rekuperirati do srijede," rekao je Blažević za Dnevni avaz.

Nastup trojice igrača je pod velikim upitnikom.

"Spahićevu želju da igra niko ne može osporiti, ali doktor je kategoričan da on neće moći biti spreman za Zenicu. Drugi je Rahimić. On će sam odlučiti, jer niko od njega ne zna bolje može li. Treći je Muslimović. Njegova povreda je delikatna i neće moći igrati," kaže Ćiro.

Belgijanci: Zenica nije zadnja šansa

Ovo gore navedeno znači da će ekipa pretrpjeti određene rokade u odnosu na sastav koji je započeo meč u Genku.

"Ukoliko se Rahimić oporavi, a Spahić ne bude spreman, Jahić seli na stopera. Ako Rahimić ne mogne, Jahić ostaje u vezi, a na stopera će neko drugi. Ko? To ću tek odlučiti," dodaje Blažević.

Belgijski selektor nije htio razgovarati sa novinarima prije polaslka njegove reprezentacije za BiH.

Steven Defour se odazvao pozivu sedme sile koja je napravila veliki pritisak na selektora, ali i na selekciju.

"Razočarenje je sigurno veliko, ali dva dana poslije se ipak lakše podnosi. Poslije utakmice sam tražio razgovor sa suigracima i to se i dogodilo. O čemu smo pričali? To je tajna i ostaje u krugu selekcije. U svakom slučaju, mi ćemo ići na pobjedu u Zenici. Ako su Bosanci mogli pobijediti ovdje, možemo i mi u Zenici. Mi smo ovdje loše odigrali i olako smo primili golove. Vjerujemo još uvijek da se možemo plasirati na Svjetsko prvenstvo."

Na opasku novinara da će Vandereycken najvjerovatniji biti otpušten, Defour je rekao: "Mi smo dovoljno profesionalni i spremni smo za svaki scenarij. Igramo za našu državu i nemamo taj osjećaj da je Zenica zadnja šansa za selektora. Pokušat ćemo pobijediti na zadovoljstvo svih."

Phillipe Collin, predsjednik Tehničke komisije pri nogometnom Savezu Belgije, čovjek je koji će u četvrtak evaluirati rad Vandereyckena na kormilu Belgije:

"Moramo dati sve od sebe da se plasiramo na Svjetsko prvenstvo, iz ove pozicije će biti jako teško. Imamo jednu mladu ekipu sklonu usponima, ali i padovima. Za budućnost ne brinemo, stvoren je gro ekipe koja će igrati zajedno idućih desetak godina."

Utakmicu Bosna i Hercegovina - Belgija sudit će Vladimir Hrinak iz Slovačke. Asistirat će mu sunarodnjaci Tomas Mokoš i Milan Palučak, dok je četvrti sudija Ričard Truc.

Nogometni monstrum


Na konstataciju da je iz Bajramovića u Genku progovorila sva nogometna genijalnost koju ima, selektor je u svom stilu "poludio".

"Sine moj, kakav genijalac, to je nogometni monstrum. Ne samo zbog fantastičnog rješenja kod trećeg gola. Gledam sa klupe, ulazi u jedan duel, i ja u sebi govorim, ne, ne možeš taj duel dobiti, nema šanse! I, dobi ga!", kazao je Ćiro za San.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije