Ćiro: Ako primimo gol, zabit ćemo tri (VIDEO)

Radiosarajevo.ba
Ćiro: Ako primimo gol, zabit ćemo tri (VIDEO)

Ostao je još samo jedan dan do uzvratnog susreta baraža za odlazak na Svjetsko nogometno prvenstvo u Južnoj Africi protiv Portugala. Portugalci su u prvom susretu u Lisabonu slavili sa 1:0, ali u Zenici će teško odbraniti taj rezultat.

"Zaje..n rezultat. Ne može biti neizvjesniji. Iz prve se javlja misao o jurišu. Međutim, to može biti i mač s dvije oštrice. Rezultat je obećavajući i treba znati da postoji i šansa produžetka", rekao je Ćiro za Dnevni avaz i dodao da razmišlja o pomisao juriša od početka javlja se opasnost od portugalske kontre i gola u našoj mreži.

"Boli me k...c ako primimo jer ćemo tada zabiti tri. Znam da su primili najmanje, ali mi smo dali najviše. Statistika je folklor. Dođe vakat kada ćeš dati više, a oni primiti. Ne pravim iluzije da ih nešto može prepasti. Nisu to papci", dodao je selektor.

Selektor se u ponedjeljak osvrnuo i na izjave prvog čovjeka FIFA-e Seppa Blattera koji je izjavio kako ne bi bio sretan neigranjem Ronalda i Messija na Svjetskom prvenstvu u Južnoj Africi.

"Ne mogu da vjerujem da je on takvu omašku napravio i na taj indirektan način diskretirao reprezentaciju Bosne i Hercegovine. Ja ću i taj detalj iskoristiti da još više motiviram naše momke za odlučujuću utakmicu."



Bajramović mijenja Rahimića

Odlični Elvir Rahimić će zbog kartona uzvratnu utakmicu baraža morati gledati sa tribina, ali će ga u srednjem redu reprezentacije zamijeniti veznjak Eintrachta iz Frankfurta Zlatan Bajramović.

Bajramović našu šansu vidi u portugalskoj odbrani.

"Teško im je prići. Imaju dosta tvrd bedem na sredini terena, ali na kraju meča smo vidjeli da, kada im se približimo golu, u odbrani ima dosta rupa i da njihovim defanzivcima ne treba mnogo za paniku - govori Zlatan.


Kapiten svjes­tan kva­li­te­te por­tu­gal­ske re­pre­zen­ta­ci­je, ali vje­ru­je u us­pjeh.

Još jedan standardni prvotimac neće istrčati na Bilino Polje, a riječ je o kapitenu Emiru Spahiću, koji je u Lisabonu zaradio karton.

"Mi smo po­ro­di­ca. Ja ne­ću igra­ti, ali ho­ću da mo­ji sai­gra­či zna­ju da smo svi za­je­dno, di­še­mo je­dan za sve, svi za je­dnog. Kod nas ni­kad ni­je bi­lo kla­no­va, sva­đa, ni­ti naj­ma­njeg in­ci­den­ta. To nas je do­ve­lo na ko­rak do Afri­ke", rekao je za San Spa­hić i dodao: "Por­tu­gal­ci je­su kva­li­te­tni, ali u Ze­ni­ci ne­će pro­ći. Ja im to po­ru­ču­jem, jer znam ka­kvo za­je­dniš­tvo vla­da kod nas. Ima­mo i mi svo­je adu­te. Mi se ne­će­mo slu­ži­ti prlja­vim stva­ri­ma, do­bit će­mo ih u ko­rek­tnoj igri."

Spa­hić se os­vrnuo i na su­đe­nje.

"Mi smo na­vi­kli da nas kra­du, pa ka­da nam ne is­klju­če igra­ča ili ne svi­ra­ju pe­nal pro­tiv nas, mi sre­tni. En­gles­ki su­di­ja nas je že­lio ma­sa­kri­ra­ti, ali mu to ni­smo do­zvo­li­li. Svi­rao je ne­pos­to­je­će slo­bo­dnja­ke u zo­ni šu­ta, izmi­slio igra­nje ru­kom iako sam šti­tio li­ce. Po­mo­ćni su­di­ja ni­je di­zao of­sajd u fi­ni­šu uta­kmi­ce prem­da je ne­do­zvo­lje­na po­zi­ci­ja bi­la oči­gle­dna. Su­di­ja je bio brz na kar­to­ni­ma Ra­hi­mi­ću, Mu­ra­to­vi­ću i me­ni... Kao da je že­lio po­mo­ći da Por­tu­gal­ci za­vrše sav po­sao u Li­sa­bo­nu."

Li­der mo­ćne ge­ne­ra­ci­ja na kra­ju je po­ru­čio:

"Znam da će na­vi­ja­či na­pra­vi­ti ne­za­bo­ra­vnu atmo­sfe­ru u ko­joj će Por­tu­gal­ci sa­go­ri­ti. Ni­ko ne­ma na­vi­ja­če kao Bo­sna i Her­ce­go­vi­na. Ko­li­ko re­spe­ktu­jem Por­tu­gal­ce, još vi­še vje­ru­jem svo­jim sai­gra­či­ma" izja­vio je za San Emir Spa­hić.

U susretu u Zenici kapitensku traku našeg nacionalnog tima nosit će Zvjezdan Misimović koji je slabijim intenzitetom odradio trening u ponedjeljak.

"Bolilo ga je koljeno, a i dobro je čuvan. Ipak, Miske ne može dvije utakmice zaredom odigrati loše. Od njega ponovo očekujem da podvali bar dvije prave lopte našim napadačima. On je za to profesor" , rekao je selektor Blažević za portal reprezentacija.net.

Utakmica na Bilinom Polju igra se u srijedu u 20,45 minuta.

radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije