Ćirini 'Zmajevi' protiv selekcije novinara

Radiosarajevo.ba
Ćirini 'Zmajevi' protiv selekcije novinara

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine u junskom terminu za odigravanje prijateljskih utakmica iskoristiće da bi odigrali utakmicu protiv selekcije novinara, javlja portal sportsport.ba.

Tačan datum ovog kontrolnog susreta još uvijek nije utvrđen, ali to će biti 6. ili 10. juni.

U skladu sa ovom idejom glavni i odgovorni urednici svih bg. medija u četvrtak 23. aprila će održati sastanak Miroslavom Ćirom Blaževićem, kako bi se dogovorili pojedinosti oko odigravanja pomenute utakmice, javlja Oslobođenje.

Selektor reprezentacije Miroslav Ćiro Blažević želi iskoristiti sve termine za nastavak kvalifikacija za Svjetsko nogometno prvenstvo u Južnoafričkoj Republici 2010. godine.

Nogometni savez naše zemlje još uvijek traže protivnika za drugi termin kako bi se naša selekcija što bolje pripremila za susrete protiv Armenije (5. septembra u gostima) i Turske (9. septembra na Koševu).

U taboru našeg nacionalnog tima ne žele da se ponovi situacija iz februara ove godine kada nisu našli adekvatnog protivnika, pa su Ćirini Zmajevi bili primorani igrati utakmicu na Kantridi protiv rijeke.

Ponudu za odigravanje prijateljske utakmice poslali su Švicarci, ali selektor naše reprezentacije odbio ovu mogućnost, jer postoji šansa da se naš nacionalni tim u baražu nađe sa vom selekcijom.

Ovaj put ne bi trebalo biti toliko teško naći protivnika. Vremena za dogovore ima, a igre naših rerpezentativaca u susretu protiv Belgije, ali i u nacionalnim ligama, trebali bi otvoriti vrata jakim i pristupačnim protivnicima, koji bi bio po ukusu (dubokog džepa) čelnika NSBiH.

Podsjetimo, BiH se trenutno nalazi na drugom mjestu u Grupe 5 sa četiri boda više od trećeplasirane Turske i pet više u odnosu na četvrtoplasiranu Belgiju.

radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije