Ćirin Zmajevi prokockali prednost (VIDEO)

Radiosarajevo.ba
Ćirin Zmajevi prokockali prednost (VIDEO)

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras je u prijateljskom susretu u Sarajevu, pred oko 20.000 gledalaca, poražena od Irana sa 2:3 (0:0).

Strijelac oba gola za BiH bio je Edin Džeko (52. i 65), dok su golove za Iran postigli Shoajei (79.), Borhani (85.) i Teymourian (90.).

Nogometaši BiH ni u petom pokušaju nisu uspjeli doći do pobjede na Iranom. Izabranici selektora Blaževića imali su prednost od dva gola, ali su u posljednjih 15 minuta dozvolili Irancima da naprave preokret.

Nakon izjednačenog prvog poluvremena nogometaši BiH su u nastavku zaigrali mnogo ofanzivnije, a do vodstva od 1:0 došli su u 52. minuti. Pjanić je sa desne strane ubacio u šesnaesterac gostiju, gdje se najbolje snašao Džeko i udarcem glavom sa sedam metara zatresao mrežu.

Edin Džeko je u 65. minuti iskoristio grešku gostujuće odbrane i doveo reprezentaciju BiH u vodstvo od 2:0.

Nakon ovog gola reprepezentativci BiH prepustili su sredinu terena Irancima, koji su u 79. minuti preko Shoajeia postigli gol za 2:1. Samo šest minuta kasnije Borhani je odmah po ulasku u igru pogodio za 2:2, a konačnih 2:3 postavio je Teymourian u trećoj minuti sudijske nadoknade.

Za reprezentaciju BiH igrali su: Supić (od 63. Nurković), Spahić (od 77. Radeljić), Nadarević, Mravac, Barjamović (od 73. Pandža), Salihović, Jahić, Ibričić, Pjanić (od 69. Damjanović), Ibišević, Džeko.

http://www.youtube.com/watch?v=ANmbX40aT88


FENA/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije