Čileanci 'razapeli' igrače: Derneci, prostitutke i teški alkoholičari u ekipi

Radiosarajevo.ba
Čileanci 'razapeli' igrače: Derneci, prostitutke i teški alkoholičari u ekipi
Fudbalska reprezentacija Čilea poražena je u posljednjem kolu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo od Brazila rezultatom 3:0 i tako je ova južnoamerička reprezentacija ostala bez plasmana u Rusiju.

Iako su Čileanci po imenima jedna od najboljih reprezentacija u Južnoj Americi, plasman na Svjetsko prvenstvo nisu uspjeli izboriti. Nakon što su fudbaleri podbacili na terenu, mediji u Čileu počeli su iznositi prljavi veš. Novinar Las Ulitmas Noticiasa citirao je bivšeg selektora Jorgea Sampaolija, koji nikada nije potvrdio ove riječi.

Sampaoli je navodno 2015. godine o fudbalerima Čilea rekao sljedeće:

Gary Medel: Voli da izlazi i da se zabavlja, ali on više ne pije.

Eduardo Vargas: Svaki put kada igra za reprezentaciju je gori nego ranije.

Matias Fernandez: Više ne pruža onoliko koliko treba da bi igrao za reprezentaciju.

Mauricio Pinilla: On samo misli o zabavama i prostitutkama. 

Alexis Sanchez: Taj se budi sa slušalicama na ušima. Sjedi sam tokom doručka i ne razgovara ni sa kim.

Arturo Vidal: Njemu treba doktorska pomoć. Specijalista. Taj čovjek je alkoholičar. Kada smo se vraćali iz Lime pitao me može li otvoriti flašu piva koju je kupio na aerodromu. Rekao sam mu da ne može, baš kao i svi ostali u reprezentaciji. Kasnije sam ga vidio s flašom viskija u rukama.

Claudio Bravo: On pokušava da vodi tim, ali u suštini vođa ekipe je ostatak Pitillo bande (Vidal, Valdivia, Jara, Beausejour, Pinilla, Medel, Vargas).

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije