Cijela BiH mislila da se šali: Najbolji (44) se vratio nogometu i odmah postigao 2 gola

0
Radiosarajevo.ba
Cijela BiH mislila da se šali: Najbolji (44) se vratio nogometu i odmah postigao 2 gola
Foto: Miljenko Karačić / Wagner sa sinom Davijem i Vareom

Brazilac Wagner Santos Lago najbolji je strijelac Premijer lige BiH svih vremena.

U dresu Posušja i Širokog Brijega zabio je 125 pogodaka na prvenstvenim utakmicama, a ukupna brojka dolazi do 402 utakmice i 139 pogodaka. I s tim će još dugo držati rekord.

Dabna 13. maja 2018. godine protiv Željezničara (2:0) odigrao je oproštajnu utakmicu i ispraćen je ovacijama navijača.

U autobusu u Njemačkoj u kojem su poginule četiri osobe bio i Bosanac

U autobusu u Njemačkoj u kojem su poginule četiri osobe bio i Bosanac

I sada u 44. godini oživljava svoju igračku karijeru. Potpisao je ugovor za HNK Kruševo koji se takmiči u Kantonalnoj ligi Hercegovačko-neretvanskog kantona (četvrti rang takmičenja).

Sve je to do dugo izgledalo kao šala, sve do te subote kad je Kruševo u Međugorju igralo svoju prvu utakmicu nove sezone i pobijedio 5:0 momčad Mostara koju vodi nekadašnji topnik Veleža Sejo Rebac.

Wagner je zabio dva pogotka.

"Jednostavno, nogomet je strast bez koje ne mogu. Zdravlje me služi, osjećam da još uvijek mogu i nisam mogao odoljeti izazovu. Pozvali su me ljudi iz Kruševa. Imaju visoke ambicije, žele u viši razred natjecanja. Nije u pitanju novac, već jednostavno uživanje u nogometu. Ja sam među njima najstariji, deda, kako ovdje kažu, ali uživam u igri", kaže popularni Brazilac, za Jutarnji, koji je odlučio nakon igračke karijere s porodicom, suprugom Lilian, sinom Davijem i kćerkama Lanom i Lunnom, ostati živjeti u Širokom Brijegu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije