Ciao Ranieri! Juventus smijenio trenera

Radiosarajevo.ba
Ciao Ranieri! Juventus smijenio trenera

Juventus je nakon serije loših rezultata odlučio otpustiti trenera Claudio Ranieria, a do kraja sezone momčad će voditi Ciro Ferrara.
Nakon niza od sedam utakmica bez pobjede Juventus se našao u situaciji da može izgubiti poziciju koja vodi direktno u Ligu pravaka.

Prošlu sezonu Juventus je završio na trećem mjestu, ali nije ostvario zapaženiji rezultat u Ligi prvaka, a isto se ponovilo i ove godine.

Claudio Ranieri je trenersku karijeru počeo u niželigašu Campania Puteolana 1987. godine. Vodio je još Cagliari, Napoli, Fiorentinu, Atletico Madrid, Chelsea, Parmu. Dva puta je vodio Valenciju (1997.-1999. i 2004.-2005.), a Juventus je preuzeo u Junu 2007. godine, nakon što ga je Didier Deschamps uveo u Seriju A, odakle je godinu dana ranije bio izbačen zbog namještanja utakmica.

Ciro Ferrara nastupao je svega za dva kluba. Igračku karijeru počeo je u Napoliju 1985. godine, da bi 1994. godine prešao u Juventus. U karijeri je osvojio skoro sve što se može osvojiti na klupskom nivou. Talijansko prvenstvo osvajao je osam puta (dva sa Napolijem, šest sa Juventusom - stim da im je oduzeta titula osvojena za sezonu 2004-05). Ferrara je podigao i dva Kupa Italije, po jednom sa oba kluba. Četiri puta je podigao talijanski Superkup sa Juventusom i jednom sa Napolijem.

U njegovoj igračkoj karijeri jedino nikada nije osvojio Kup pobjednika kupova. Sa Napolijem je 1989. godine osvojio Kup UEFA, sa Juventusom 1996. Ligu prvaka, UEFA Superkup i Interkontinetnalni kup. 1999. godine sa Starom damom osvojio je i Intertoto kup.

Ovo će mu biti prvi trenerski angažman u karijeri.

sportin.ba/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije