Chelsea remizirao u Frankfurtu, Arsenal zakoračio u finale

Radiosarajevo.ba
Chelsea remizirao u Frankfurtu, Arsenal zakoračio u finale
Foto: EPA-EFE/Radiosarajevo.ba / Kolašinac asitent u trijumfu Arsenala

Eintracht Frankfurt i Chelsea remizirali su u prvoj utakmici polufinala Evropske lige u jako tvrdoj utakmici koja je donijela dosta šansi na obje strane.

Prvu šansu na utakmici imala je njemačka ekipa u dvanaestom minutu, ali je šut Dacoste zaustavio Keppa.

Igrao se 23. minut kada su domaćini poveli. Olivier Giroud izgubio je loptu na protivničkom dijelu, kada je sijevnula kontra domaćina a Luka Jović je fantastičnim šutom glavom sa desetak metara poslao loptu u mrežu Chelsea.

Klub iz Londona vršio je pritisak tokom narednih minuta, a najbolju priliku za poravnanje imao je Willian, koji je šutirao daleko od gola Kevina Trappa.

Ipak, Chelsea je došao do poravnanja, kada je šutom sa 16 metara loptu u mrežu poslao Pedro. Sa izjednačenim rezultatom otišlo se na odmor.

U drugom poluvremenu obje ekipe su imale dobre prilike, ali su mreže mirovale.

Druga ekipa iz Londona, Arsenal, jednim korakom već je u finalu Evropske lige. Oni su rezultatom 3:1 savladali Valenciju. Valencia je povela u 11. minutu golom Diakhabya,  da bi rezultat preokrenuo Lacazette u 18. i 26. minuti. Konačan rezultat postavio je Aubameyang u 91. minuti.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije