Chelsea kupio Nemanju Matića

Radiosarajevo.ba
Chelsea kupio Nemanju Matića

Londonski premierligaš Chelsea u svoje je redove doveo mladog srpskog nogometnog reprezentativca, 21-godišnjeg veznjaka Nemanju Matića, dosadašnjeg člana slovačkih Košica, javljaju sportski portali u Srbiji i Hrvatskoj.

Transfer vrijedan 1.75 miliona eura potvrdio je u ponedjeljak predsjednik Košica Blažej Podolak.

„Oko 17 sati potpisali smo ugovor o transferu. Sav novac bit će nam uplaćen odjednom, a ne na rate“, izjavio je Podolak za službene internetske stranice slovačkog kluba.

Matić je bio član mlade reprezentacije Srbije na Evropskom prvenstvu u Švedskoj 2009. godine, od kada ga prati cijeli niz vodećih evropskih klubova. Ubilježio je i dva nastupa za seniorsku reprezentaciju Srbije.

Vjeruje se da je s Chelseajem sklopio četverogodišnju suradnju.

Matić se ovim transferom priključuje svom zemljaku Branislavu Ivanoviću, koji je u Chelsea od početka prošle sezone. Zanimljivo je da u još dva reprezentativce srbijanske mlade reprezentacije potpisali ugovore s otočkim timovima. Adem Ljajić i Zoran Tošić zvanično su članovi Manchester Uniteda, iako kao posuđeni igrači nastupaju za FK Partizan. Za očekivati je da i Matić bude posuđen timu u kojem bi imao veću minutažu.

Zanimljivo je i da je londonski Arsenal nedavno kupio 15-godišnjeg talentiranog Crnogorca, Veljka Bratovića, što sve može nagovještavati interesovanje otočkih klubova i menadžera za talentirane igrače iz zemalja bivše Jugoslavije.

radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije