Chelsea nakon jedanaesteraca u finalu Europske lige

Radiosarajevo.ba
Chelsea nakon jedanaesteraca u finalu Europske lige
Foto: EPA-EFE / Chelsea - Eintracht

Drugu polufinalu utakmicu Europske lige večeras su u Londonu odigrali Chelsea i Arsenal, a susret je nakon 120 minuta igre završen identičnim rezultatom kao i prije sedam dana u Frankfurtu na Majni. Bolji nakon izvođenja jedanaesteraca bili su fudbaleri Chelseaja. 

Chelsea se radovao u 28. minuti susreta kada je asistenciju Edena Hazarda u gol pretvorio Loftus-Cheek.

U 49. minuti susreta bilo je 1:1, a strijelac je bio fantastični Luka Jović. Asistirao mu je još jedan reprezentativac Srbije - Mijat Gačinović.

U produžecima je Chelsea zatresao pogodak, ali je slavlje Azpilicuete pokvario sudija. Napravio je Španac prekršaj nad golmanom Nijemaca.

Prvi penal u pogodak za Eintracht pretvorio je Haller, a Barkley je na drugoj strani izjednačio. Siguran je u drugoj seriji za ekipu iz Frankfurta bio Luka Jović, dok je pokušaj Cesara Azpilicuete zaustavio Kevin Trapp. Potom je De Guzman pogodio za goste, a Jorghino. U četvrtoj seriji neprecizan je bio Eintracht. Hinteregger je pucao po sredini, a Kepa je pročitao njegovu namjeru. Na 3:3 u penal seriji izjednačio je David Luiz. Potom je Kepa odbranio i udarac Paciencije, a Eden Hazard je odveo Plavce u finale.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije