Čelnici FK Sarajevo traže sankcije

Radiosarajevo.ba
Čelnici FK Sarajevo traže sankcije

U prostorijama FK Sarajevo održana je konferencija za novinare povodom dešavanja na utakmici 11. kola Premijer lige u kojoj je bordo klub gostovao u Mostaru kod Zrinjskog.

Podsjetimo, utakmica je završena bez pobjednika 1:1, a Zrinjski je izjednačio iz sporne situacije, a linijski se sudac nije oglasio te je pogodak priznat.

"Ono što se desilo u Mostaru vidjela je cjelokupna sportska javnost u BiH. Ogorčeni smo suđenjem pomoćnika Elvira Grabusa iz Travnika, koji je po našem mišljenju direktno uticao na igru. Drugi pomoćnik Tihomir Sučić priznao je gol iz ofsajda, a ipak su dobili prolazne ocjene", rekao je prvi čovjek Sarajeva Hajrudin Šuman.

Šuman je rekao da će tražiti od Takmičarske komisije smjenu komisije koja delegira suce, te da će u svojim namjerama ustrajati.

Kazne za Zrinjski i Velež, Kulina suspendiran

Disciplinska komisija N/FSBiH pokrenula je disciplinski postupak protiv predsjednika Slavije Dragana Kuline.

Kulinu je nakon utakmice 11. kola između Slavije i Olimpika prijavio Marko Mrkić, kontrolor suđenja na ovoj utakmici, jer ga je navodno predsjednik Slavije fizički napao.

Zrinjski je kažnjen s 2.000 KM zbog nesportskog ponašanja navijača u gradskom derbiju s Veležom, koji je također kažnjen s istom kaznom. Zrinjski u kasu Saveza morao uplatiti dodatnih 1.500 KM zbog propusta u organizaciji utakmice sa Sarajevom.

Trener Veleža Abdulah Ibraković kažnjen je sa 500 KM zbog isključenja na utakmici Željezničar – Velež. Na istoj utakmici isključen je Velegić, koji će pauzirati dvije utakmice, te Džafić koji je dobio jednu utakmicu suspenzije.

Tri utakmice kazne odradit će Stefan Gavranović iz Olimpika (isključen na gostovanju kod Slavije), dok je Aleksandar Njegomirović (Laktaši) kažnjen sa dvije utakmice.

Po jednu utakmicu kazne zaradili su Alen Avdić (Sarajevo) i Darko Raca (Laktaši).
 
sportin.ba/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije