Čeka ga velika kazna: Fudbaler Juventusa pljunuo protivnika u lice

Radiosarajevo.ba
Čeka ga velika kazna: Fudbaler Juventusa pljunuo protivnika u lice
Foto: Twitter / Costa pljuje Di Francesca

Torinski Juventus jučer je slavio u četvrtom kolu talijanske Serije A na domaćem terenu protiv Sassuola rezultatom 2:1 i tako došao do maksimalnih 12 bodova.

Utakmicu su obilježili prvijenci Cristiana Ronalda u dresu najtrofejnijeg talijanskog kluba, ali i glupost Douglasa Coste u posljednjim minutama utakmice.

Nakon koškanja Costa je reagovao zaista primitivno i pljunuo je Frederica Di Francesca u lice. Nakon ovog poteza klub je najavio kaznu, a Costa će biti i suspendovan najmanje na tri utakmice Serije A.

"Iako je bio fauliran ne smiju ovakve epizode da mu se događaju. Ne smije nasjedati na provokacije, prije svega jer se meč privodio kraju i imali smo tri boda u džepu", rekao je nakn utakmice Allegri.

Na društvenim mrežama oglasio se i sam Costa:

"Hoću da se izvinim navijačima Juventusa zbog svoje reakcije. Također želim da se izvinim saigračima koji su uz mene i u dobru i u zlu. Napravio sam katastrofalnu grešku i svjestan sam toga i zato hoću svima da se izvinim", rekao je Costa. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije