Carvalho: Ne smijemo podleći pritisku s tribina

Radiosarajevo.ba
Carvalho: Ne smijemo podleći pritisku s tribina

Ozbiljnim i kvalitetnim nastupom Portugalci su, doduše pomalo i sretno, slavili u prvom međusobnom ogledu sa Bosnom i Hercegovinom, ali pitanje je mogu li preživjeti vruću atmosferu koja ih večeras bespogovorno čeka u Zenici.

Odmah po završetku prvog ogleda igranog u subotu 14. novembra, izabranici Ćire Blaževića najavili su borben uzvrat na Bilinom polju.

"Oni jesu kvalitetni, ali u Zenici će pasti - to im ja poručujem jer znam kakvo zajedništvo vlada kod nas", rekao je tada kapiten bh. reprezentacije Emir Spahić koji će zbog problema sa kartonima uzvrat odgledati s tribina.

Međutim, s druge strane niti izabranici Carlosa Queiroza ne misle stajati i čekati na propast svojih snova.

"Važno je da utakmicu otvorimo napadački. Ne smijemo podleći pritisku s tribina i moramo igrati našu igru. Naravno, ako doguramo do završnice sa izjednačenim rezultatom na semaforu bit će vrlo važno odraditi i čvrst posao u obrani", zaključio je Carvalho, prenosi portal Sportnet.hr.

Već po prelasku granice selektor Queiroz se bunio na loš tretman kako carinika tako i brojnih navijača koji su ih zajedno sa naoružanim osiguranjem uz glasne zvižduke i uvrede otpratili do njihovog hotela.

Međutim, Carvalho napominje da mjesta za razne alibije više jednostavno nema: "Dominantnom igrom moramo osigurati svoj nastup u Južnoafričkoj Republici. Uz ovakvu atmosferu Bosna nije bez šansi stoga je naš cilj kontrolirati igru i kad samopouzdanje poraste krenuti po taj prvi gol koji bi nam gotovo sigurno donio slavlje."

radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije