Čarobni trokut Wolfsburg-Džeko-Milan

Radiosarajevo.ba
Čarobni trokut Wolfsburg-Džeko-Milan

Jasna je bila Milanova želja, čiji su čelnici htjeli kao prvo veliko pojačanje ovog ljeta dovesti na San Siru sjajnog bosanskohercegovačkog reprezentativca Edina Džeku.

Ove sezone je 23-godišnji napadač Wolfsburga blistao u nastupima za klub, koji je prvi put postao prvakom Bundeslige, ali i u dresu Bosne i Hercegovine, koja je hit evropskih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2010. godine.

"Sanjao sam kao dijete da ću jednog dana igrati u Milanu. Sanjam i dalje. Milan i Real su dva kluba koja su ispisivala povijest evropskog nogometa i zamislite da sam imao šansu otići u Milan, a nisam je ostvario. Želim nositi dres Milana, jer želim napredovati u karijeri", rekao je Džeko.

Irfan Redžepagić, sarajevski menadžer Džeke, demantirao je tvrdnju talijanskog Sky Sporta i mnogih drugih talijanskih medija, da je Milan nadomak realizacije Džekinog transfera.

"Džeko je igrač Wolfsburga, te ima s tim klubom važeći ugovor još dvije godine. Izvještaji koji sugeriraju da Edin pregovara s Milanom nisu tačni", izjavio je Redžepagić.

Wolfsburg odbio ponudu Milana?

Prvak Njemačke objavio je u srijedu da Edin Džeko nije na prodaju, pišu hrvatski mediji.

"Dobili smo ponudu Milana, ali nismo zainteresirani. Ne želimo se odreći Džeke", izjavio je izvršni direktor Wolfsburga Juergen Marbach, a prenosi tportal.hr.

Govorilo se da je Milan spreman za otkup Džekinog ugovora, koji vrijedi do ljeta 2011. godine, platiti 30 miliona eura. Isto tako, navodno su Adriano Galliani i Ariedo Braida u Sarajevu ponudili, a Džeko je pristao, na petogodišnji ugovor za godišnju platu od dva miliona eura. Radi se o značajnom poboljšanju, obzirom da je dosad u Wolfsburgu igrao za 600 hiljada eura.

Bild je tada javio da iz Wolfsburga imaju protuodgovor, te da su spremni podići Džekinu godišnju zaradu na 2.5 miliona eura, sa klauzulom da će ga pustiti sljedećeg ljeta, sve da bi ga imali u dolazećem izdanju Lige prvaka.

totalsport/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije