Cardiff u strahu od terorizma: 15.000 policajaca obezbjeđivat će gledaoce

Fena
Cardiff u strahu od terorizma: 15.000 policajaca obezbjeđivat će gledaoce
Zbog straha od mogućeg terorističkog napada u glavnom velškom grada Cardiffu tokom finalne utakmice nogometne Lige prvaka 3. juna, lokalne vlasti odlučile su ukinuti navijačke zone predviđene za pristalice Real Madrida i Juventusa.

Odluka je donesena protivno želji Europske nogometne federacije (UEFA) koja je kasnije objavila kako će ipak biti navijačkih zona.

"Navijačke zone i festival bit će organizirani, ali uz velike sigurnosne mjere. One su razvijene tokom nekoliko mjeseci zajedničkog rada Velškog nogometnog saveza i lokanih vlasti", navodi UEFA.

U ponedjeljak su u terorističkom napadu u Manchesteru ubijene 22 osobe a 59 ih povrijeđeno. Britanska vlada je u srijedu podigla uzbunu na maksimalnu razinu uz ocjenu kritično u strahu od potencijalno novog napada, prenosi HRT.

Za sigurnost u Cardiffu bit će zaduženo oko 15.000 policajaca a oko stadiona će biti postavljeno nekoliko sigurnosnih prstenova.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije