Cannavaro se vraća u Juve?

Radiosarajevo.ba
Cannavaro se vraća u Juve?

Fabio Cannavaro spreman je vratiti se krajem sezone u Juventus, javljaju talijanski mediji.

Najdalje u toj priči odlazi Sky Sport Italia, koji tvrdi da je odbrambeni igrač madridskog Reala već sve dogovorio sa torinskim klubom u kojem je igrao od 2004. do 2006. godine.

Krajem juna Cannavaro postat će slobodan igrač.

Navijači Stare dame nisu najsretniji zbog ovih medijskih špekulacija. Cannavaru se zamjera odlazak iz Juventusa kada je klub pao u drugu italijansku nogometnu ligu, a često se spominju se i njegove godine, te labilna forma.

36-ogodišnji Cannavaro karijeru je počeo u Napoliju 1992. godine, a tri godine kasnije prelazi u Parmu. Na stadionu Ennio Tardini Cannavaro je proveo punih sedam godina, a 2002. prelazi u redove Intera. U klubu iz Milana zadržava se dvije sezone, a zatim dvije sezone nosi crno-bijeli dres. 2006. godine nakon Calciopoli scandala potpisuje trogodišnji ugovor sa Realom.

U karijeri je sa reprezentacijom Italije osvojio Svjetsko nogometno prvenstvo u Njemačkoj 2006. godine. Sa mladom selekcijom italije osvojio je dva naslova prvaka Evrope.

Sa Parmom je osvojio dva Kupa Italije, jedan talijanski Super kup i Kup UEFA 1999. godine. Sa Juventusom je osvojio dvije titule prvaka Italije (stim što je jedna naknadno oduzeta).

U Kraljevskom klubu ima ubilježena dva trofeja Premiere i jedan španski Super kup.

oslobođenje/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije