Čak 55 miliona eura: Brazilska zvijezda prelazi u kinesku ligu

Radiosarajevo.ba
Čak 55 miliona eura: Brazilska zvijezda prelazi u kinesku ligu
/ Foto: Zenith
Kineska Super liga bit će bogarija za još jednu veliku zvijezdu.

Očekuje se da brazilski napadač Hulk finalizira dogovor o prelasku u Shanghai SIPG, što bi prema navodima lokalnh medija trebao biti rekordan transfer Super lige. 

SIPG je saopštio da će Hulka u srijedu na aerodromu u Shanghaiju dočekati više od hiljadu navijača. Sjajni brazilski fudbaler spreman je da pređe iz redova ruskog Zenit Sant Petersburga. On bi po dolasku trebao da prođe medicinski pregled, a potom i zvanično potpiše ugovor sa Shanghaiom SIPG. 

Yu Chen, portparolka Shanghaija SIPG, odbila je da potvrdi navode da bi Hulkov ugovor mogao biti vrijedan 55 miliona eura. 

Kineski klubovi potrošili su više od 270 miliona eura tokom prelaznog roka, kako bi pojačali konkurenciju u timovima i povećali interes navijača. Dolazak velikih zvijezda iz Evrope i Južne Amerike – kao što su Ramires, Alex Teixeira, Ezequiel Lavezzi, Jackson Martinez i Gervinho –također je povećao ugled Super lige Kine u svijetu. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije