C. Ronaldo 'zaključan' u Realu

Radiosarajevo.ba
C. Ronaldo 'zaključan' u Realu

Real Madrid se zaštitio od preuranjenog odlaska Cristiana Ronalda. Onaj ko ima namjeru kupiti Portugalca, mora 'kraljevskom klubu' na ime odštete platiti 200 miliona eura.

Čelnici španskog nogometnog velikana Real Madrida ugradili su u ugovor zaštitnu klauzulu po kojoj Ronaldo može napustiti 'kraljevski klub' jedino ako neko plati taj nevjerovatni iznos.

Real se tako želio zaštititi ako bi neki od klubova poželio otkupiti Ronaldov ugovor. Zaštitne klauzule su uobičajena pojava u ugovorima nogometaša, međutim iznos od 200 milijuna eura šokirao je sve na Pirinejima. Do sada je najveću klauzulu u ugovoru imao argentinski majstor Lionel Messi, koji je slobodan ako neko uplati Barceloni 140 milijuna eura.

Zanimljivo, Real traži dvostruko veću odštetu od one koju je platio Manchester Unitedu za portugalskog reprezentativca.

Ko zna, možda se i u svijetu nogometa nađe neko ko će izdvojiti 200 milijuna za jednog nogometaša. Bogatim šeicima koji preuzimaju premijerligaše u Engleskoj to je samo maleni dio njihova bogatstva.

tportal.hr/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije