Bura u Nogometnom savezu BIH: Ko ruši Osima, a ko Begića, UEFA na potezu

1
A. S.
Bura u Nogometnom savezu BIH: Ko ruši Osima, a ko Begića, UEFA na potezu
Foto: Radiosarajevo.ba / Ivica Osim i Elvedin Begić

Nogometni savez Bosne i Hercegovine danas bi trebalo da dobije novog predsjednika i Izvršni odbor na sjednici Generalne skupštine NSBiH, a potom i izbornoj sjednici skupštine.

Birat će se članovi Izvršnog odbora i zamjenski članovi IO NSBiH, predsjednik i dva potpredsjednika Saveza, članovi Odbora za posredovanje i savjetovanje NSBiH, te predsjednik, potpredsjednik i članovi pravnih tijela NSBiH.

U skladu s trenutnom epidemiološkom situacijom predviđeno je da učesnici budu smješteni u nekoliko hotelskih sala, povezanih video linkom.

Prisustvo medija neće biti dozvoljeno, a sjednice Skupštine moći će se pratiti uživo na zvaničnom YouTube kanalu NSBiH.

Kako portal Radiosarajevo.ba saznaje sjednici neće prisustvovati aktuelni predsjednik NSBiH Elvedin Begić.

Elvedin Begić: Predsjednik NSBiH - undefined

Foto: Radiosarajevo.ba: Elvedin Begić: Predsjednik NSBiH

Na izbornoj Skupštini danas je jedna od tema i imenovanje Odbora za posredovanje.

Kako portal Radiosarajevo.ba saznaje "zapelo" je sinoć na sjednici IO NSBiH na kojoj se raspravljalo upravo o Odboru za savjetovanje i posredovanje FSBiH. 

Ivica Osim i Elvedin Begić trebaju direktno da uđu u ovaj odbor, a na tu odluku se pobunio drugi potpredsjednik NSBiH Ivan Beus, a kasnije i Vico Zeljković, koji će danas, najvjerovatnije, biti izabran za novog predsjednika NSBiH.

Ivica Osim - undefined

Foto: Arhiv: Ivica Osim

Čelnici NSBiH idu na eliminaciju Osima i Begića, uz nastojanja da se danas ne bira taj odbor, nego nekada kasnije (to znači - nikada).

O ovoj situaciju obaviješten je Thierry Favre, predstavnika UEFA-e, koji je stigao u BiH.

Kako smo doznali, Favre je sve prijavio čelnicima Europske nogometne federacije (UEFA).

Kako smo još saznati, Begić se danas neće pojaviti na sjednici Skupštine NSBiH, pa mi sjednicu mogao voditi Milorad Sofrenić, prvi potpredsjednik FSBiH.

Naravno, među ljuditeljima nogometa koji bolje poznaju prilike u NSBiH postoji strah i bojaznost da FIFA i UEFA ponovo ne reagiraju kao u slučaju 2011. godine kada je suspendira NSBiH zbog miješanja politike u sport.

UEFA je već najavila intervenciju, vidjet ćemo sta će biti?

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije