Bugarska legenda bijesna zbog Uniteda: Važno je ono na terenu, a ne ko ima veći...

Radiosarajevo.ba
Bugarska legenda bijesna zbog Uniteda: Važno je ono na terenu, a ne ko ima veći...
Foto: EPA / Dimitar Berbatov
Mnogo prašine se diglo oko odnosna Josea Mourinha i Paula Pogbe u Manchester Unitedu, a mnogo je onih kojima trzavice između njih dvojice smetaju.

Jedan od njih je i Dimitar Berbatov, bviši napadač Bugarske i Manchester Uniteda. On smatra da Pogba i Mourinho trebaju riješiti probleme bez uplitanja medija.

"Nekome ko voli Manchester United kao ja i ko mu želi dobro muka mi je kada ustanem ujutru i pročitam naslove u novinama. U fudbalu je važno samo ono što se dešava na terenu, a ne da se mjeri ko ima veći k***c. Ovo je veoma glupa situacija. Ako ste kapiten ili zamjenik kapitena nema ničega lošeg da kažete menadžeru svoje mišljenje, ali to se ne radi preko medija. Nikome ne pomaže takvo ponašanje osim samim medijima", rekao je Berbatov i dodao:

"U modernom fudbalu igrači su glavne zvijezde i jako su moćni. Normalno je da imaju svoje mišljenje, ali postoji vrijeme i mjesto za iznošenje mišljenja. Iznenađen sam kakve je razmjere poprimilo sve ovo. Ovo su stvari koje se rješavaju iza zatvorenih vrata. Odrasli ste ljudi, riješite problem u svlačionici. Pogba je morao nečim isprovocirati oduzimanje zvanja zamjenika kapitena. Međutim oni moraju da shvate da se to ne tiče samo njih nego utječe i na sve igrače u timu, kao i na igru tima", istaknuo je Berbatov.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije