Buffon napustio PSG: Završavam svoju avanturu izvan Italije

Radiosarajevo.ba
Buffon napustio PSG: Završavam svoju avanturu izvan Italije
Foto: EPA / Gianluigi Buffon

Gianluigi Buffon odlazi iz Pariza nakon samo godinu dana, a to je zvanično objavio Paris Saint-Germain.

Parižani su istakli da su počastvovani što su bili u prilici da sarađuju sa jednim od najboljih golmana u fudbalskoj historiji, a zahvalan svima u glavnom gradu Francuske je i sam Buffon.

“Hvala svima što sam imao priliku da živim u Parizu. Hvala na zajedničkim emocijama. Došao sam ovdje ispunjen entuzijazmom i sjajno dočekan od strane navijača. Danas završavam svoju avanturu izvan Italije. Hvala predsjedniku, saigračima i navijačima”, rekao je Buffon.

Četerdesetjednogodišnji golman ove sezone branio na 25 mečeva u svim takmičenjima. Iako je u poznim godinama još uvijek nije objavio zvaničan kraj karijere.

Spominjalo se da bi mogao postati direktor u Juventusu, ali ni tu nije bilo nikakve zvanične potvrde. Na osnovu izjava se može zaključiti da je kraj izvjestan.

“PSG je predložio obnovu ugovora koju nisam bio spreman da prihvatim, podstaknut željom da se pripremim za nova lična iskustva i nove profesionalne obaveze”, poručio je iskusni čuvar mreže.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije