Buffon, Cannavaro, Gattuso: strastveni kladioničari?

Radiosarajevo.ba
Buffon, Cannavaro, Gattuso: strastveni kladioničari?

Nova afera sa legendarnim reprezentativcima Gianluigijem Buffonom, Fabijem Cannavarom i Gennarom Gattusom je potresla Apeninski poluotok.

Talijanski su mediji imena sve trojice svjetskih prvaka iz 2006. godine doveli u vezu s kladiteljskim skandalom koji potresa državu. Niti jedan od njih, međutim, neće biti sudski procesuiran.

Za njihovo je dovođenje u kontekst skandala oko namještanja utakmica zaslužan Nicola Santoni, bivši nogometaš i aktualni trener talijanskog kluba Ravenne.

Talijanski mediji došli su u posjed snimljenih audiomaterijala na kojima je Santoni, u razgovoru s istražiteljima, spominjao trojicu slavnih talijanskih reprezentativaca.

"Nogomet je generalno zaražen virusom namještanja", rekao je Santoni prije no što se obrušio na Buffona, Cannavara i Gattusa: "Gigi mjesečno na klađenje troši između 100.000 i 200.000 eura. Ništa bolji nisu ni Cannavaro i Gattuso. Sva su trojica ovisnici o klađenju."

Državno je tužilaštvo provjerilo Santonijeve navode i službeno priopćilo da ne postoje indicije o uključenosti trojice nogometaša u namještanje utakmica.

U posljednjem valu borbe protiv sportskog kriminala 19.decembra je talijanska policija uhapsila 17 osumnjičenika za namještanje utakmica. Među njima bio je i bivši talijanski reprezentativac i Atalantin kapetan Cristiano Doni.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije