Brazilska nogometna zvijezda stigla u BiH: Radujem se dolasku u Sarajevo

8
A. S.
Brazilska nogometna zvijezda stigla u BiH: Radujem se dolasku u Sarajevo
Foto: Radiosarajevo.ba / Gilberto Silva stigao u BiH

Trofej Svjetskog prvenstva u nogometu stigao je u Bosnu i Hercegovinu.

U pratnji najpoznatijeg nogometnog simbola – trofeja Svjetskog prvenstva došao je i legendarni Brazilac Gilberto Silva.

Zvijezda Arsenala, Panathinaikosa i Gremija, u glavni grad BiH stigao je sa trofejom koji će pobjednik Svjetskog prvenstva dobiti u Kataru, nakon finalne utakmice Mundijala.

Zoran Kesić: 'Samo Vučić, Dačić, Vulin, Brnabić i Dodik Srbima lijepe etiketu genocidnog naroda'

Zoran Kesić: 'Samo Vučić, Dačić, Vulin, Brnabić i Dodik Srbima lijepe etiketu genocidnog naroda'

"Radujem se dolasku u Sarajevo. Nogometna reprezentacija BiH ima mnogo nogometnih zvijezda i drago mi je da ću u Bosni i Hercegovini provesti dva dana", kazao je Gilberto Silva za portal Radiosarajevo.ba.

Gilberto Silva stigao u BiH - undefined

Foto: Radiosarajevo.ba: Gilberto Silva stigao u BiH

Nakon toga potpisniku ovih redova dao je autogram i pozdravio sve navijače i čitatelje našeg portala koji istinkski vole nogomet.

"Uskoro će Svjetsko prvenstvo u Kataru, volio bih da svi uživamo u sjajnom nogometu", dodao je Gilberto Silva za naš portal.

Trofej dva dana u Sarajevu

Trofej Mundijala će biti izložen u sarajevskoj Vijećnici 17. i 18. maja, dok će na platou prekoputa Vijećnice biti dostupan i Coca-Cola Corner, sa brojnim aktivacijskim programima koje su FIFA i Coca-Cola pripremili za bh. obožavatelje i obožavateljke nogometa.

Ovo je drugi put da originalni trofej dolazi u Sarajevo, a rariret je i činjenica da će u Sarajevu zadržati cijela dva dana.

"Pozivamo sve kojima je fudbal najvažnija sporedna stvar, ako ne i glavna, na druženje, fotkanje i zabavu u Coca-Cola Corneru u utorak i srijedu", pozvao je Mark Docherty, generalni direktor Coca-Cole Adria.

Kao dugogodišnji partner FIFA-e, Coca-Cola ima ekskluzivna prava na FIFA World Cup™ Trophy Tour, što daje priliku za hiljade obožavatelja širom svijeta da iskuse pravu čaroliju najcjenjenijeg trofeja na svijetu.

Na prezenciji su još bili gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić, ambasador FIFA World Cup™ Trophy Toura Faruk Hadžibegić i generalni sekretar NSBiH Adnan Džemidžić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (8)

/ Povezano

/ Najnovije