Brazilci doživjeli šokantan poraz u kvalifikacijama za Olimpijske igre

0
Radiosarajevo.ba
Brazilci doživjeli šokantan poraz u kvalifikacijama za Olimpijske igre
Foto: EPA - EFE / Brazil razočarao

Aktuelni olimpijski fudbalski prvak Brazil doživio je šokantan poraz od Paragvaja rezultatom 0:1 na otvaranju završnog kruga kvalifikacija za plasman na Olimpijske igre u Parizu 2024.

Nakon prve runde južnoameričkih kvalifikacija Brazil, Argentina, Paragvaj i Venezuela su izborili plasman na završni Final Four s kojeg će dvije najbolje U-23 ekipe izboriti olimpijsku vizu.

Pobjednički pogodak za Paragvaj zabio je Fabrizio Peralta u posljednjim trenucima prvog poluvremena.

Poznati košarkaški radnik iz BiH tvrdi da je žrtva prepada: 'Prešao je vozilom u moju traku'

Poznati košarkaški radnik iz BiH tvrdi da je žrtva prepada: 'Prešao je vozilom u moju traku'

Najbolju priliku za brazilsku selekciju u 29. minuti imao je Endrick, koji će se ovoga ljeta pridružiti Real Madridu, ali je promašio jedanaesterac.

U drugom susretu Argentina i Venezuela su odigrale 2:2, a domaćin je izjednačio iz jedanaesterca u desetoj minuti sudijske nadoknade.

Za "Gaučose", koje vodi Javier Mascherano, strijelci su bili Carlos Vivas (39' ag.), te Thaigo Almada (61'), a za Venezuelu Leandro Brey (16. ag.) i Kevin Kelsy (90+10' - 11m).

Bila je to "vruća" utakmica sa čak tri crvena kartona. Kod Argentine su isključeni Valentin Barco (44') i Gonzalo Lujan (90+7'), a na suprotnoj strani Bryant Ortega (43').

Kvalifikacije, koje se održavaju u Caracasu, završavaju 11. februara.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije