Brazil na mukama protiv JAR-a (VIDEO)

Radiosarajevo.ba
Brazil na mukama protiv JAR-a (VIDEO)

U finalu Kupa konfederacija Sjedinjene američke države igrat će protiv Brazila kojem je završni dvoboj donio Daniel Alves pogotkom u 88. minuti polufinalnog okršaja protiv domaćina turnira, Južnoafričke Republike.

Barcelonin bek Daniel Alves, samo šest minuta nakon što je ušao u igru, odlično je naciljao iz slobodnog udarca iskosa s lijeve strane, te pogodio pored živog zida u bliži ugao južnoafričkog golmana Khunea.


http://www.youtube.com/watch?v=IwLT2VdQ8ds


Malo je nedostajalo da i se drugu polufinalnu večer zaredom dogodi veliko iznenađenje, nakon što su u srijedu Sjedinjene Države u prvom polufinalu svladale europskog prvaka Španjolsku s 2:0. Južnoafrikanci su se predstavili u vrlo dobrom svjetlu, imali su svoje prilike na ovoj utakmici koje nisu znali iskoristiti, dok igra Brazila nije bila tako tečna kao u prethodnim nastupima, a pogotovo u pobjedi protiv Italije s 3:0.

Ipak, Dungina vrsta ostala je i dalje neporažena u 2009. godini, te će Brazil u nedjelju u 20:30 sati u Johannesburgu igrati finale protiv SAD-a. Brazilcima će to biti četvrto finale Kupa konfederacija. Dva puta osvajali su naslov pobjednika, 1997. i 2005. godine. Amerikanci nikada nisu bili u finalu, tek su dva puta osvajali treće mjesto, 1992. i 1999. godine.

Inače, bila je ovo treća pobjeda Brazila protiv Južnoafričke Republike u Johannesburgu. Prethodne dvije ostvarivali su u prijateljskim utakmicama, 3:2 1996. godine i 2-1 godinu dana nakon toga.

Kup konfederacija, polufinale:

Brazil – JAR 1:0 (Alves 88)

srijeda:

SAD - Španjolska 2:0 (Altidore 27, Dempsey 74)

index.hr/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije