Bravo Ervine: Pobjedu Genoe posvetio žrtvama na Novom Zelandu

Radiosarajevo.ba
Bravo Ervine: Pobjedu Genoe posvetio žrtvama na Novom Zelandu
Foto: Instagram / Zukanović proslavio pobjedu protiv Juventusa, pa sa Pjanićem krenuo na okupljanje reprezentacije

Bh. nogometaš u redovima italijanske Genoe, Ervin Zukanović pobjedu svoje ekipe protiv Juventusa posvetio žrtvama terorističkog napada na Novom Zelandu.

Naime, ispod dresa tokom utakmice nosio je majicu s natpisom „pray for New Zealand“ kako bi odao počast žrtvama terorističkog napada koji se dogodio u petak.

Podsjetimo, Brenton Tarrant je u petak u centru novozelandskog grada Christchurca počeo napad ulaskom u džamiju i pucao je prema vjernicima oko pet minuta. Potom je automobilom došao do druge džamije gdje se pucnava nastavila.

Nakon meča Zukanović je zajedno sa rivalom na današnjem meču Miralemom Pjanićem privatnim letom avionom krenuli prema Sarajevu gdje će se sutra u 12 sati okupiti nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine pred susrete kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020. godine.

Zukanović proslavio pobjedu protiv Juventusa, pa sa Pjanićem krenuo na okupljanje reprezentacije - undefined

Foto: Instagram: Zukanović proslavio pobjedu protiv Juventusa, pa sa Pjanićem krenuo na okupljanje reprezentacije

Zmajevi prvi meč kvalifikacija igraju 23. marta na Grbavici protiv Armenije, a tri dana kasnije u Zenici će ugostiti Grčku.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije