Braco o izbacivanju Vrbanjuše: Duša me boli, tražio sam zaštitu igrača

Radiosarajevo.ba
Braco o izbacivanju Vrbanjuše: Duša me boli, tražio sam zaštitu igrača
Foto: Facebook / Alija Braco Hadžiosmanović

Fudbalski savez Kantona Sarajeva izbacio je Vrbanjušu iz Kantonalne lige Sarajevo - grupa A, a alfa i omega ovog kluba Alija Braco Hadžiosmanović najavio je da će uložiti žalbu.

Naime, on je teško primio izbacivanje kluba iz Kantonalne lige zbog neodigravanja utakmica.

Braco je u izjavi za Sport1 istakao kako je to sve urađeno jer je tražio vanrednu Skupštinu FSKS i da mu se na taj način svete.

"Ne smije se zaboraviti da je Vrbanjuša brend Sarajeva, uz Sarajevo, Željezničar i Olimpik. I jedini premijerligaš sa općine Stari Grad, a moja malenkost dobitnik šestoaprilske nagrade", rekao je Hadžiosmanović.

Također je istakao da je FK Vrbanjuši umro trener, te da ima još zaraženih koronom, s obzrom da je treći val korone, piše sport1.

"Zamolio sam da se prvenstvo pomjeri. Nama nije ni počelo prvenstvo, a mene su isključili iz takmičenja jer sam tražio vanrednu Skupštinu FSKS, zato što u predsjedništvu FSKS nema niti jednog iz FK Sarajevo, kluba koji je možda i najveći na ovim prostorima, i u Evropi, sad ću reći.

Neka grupa ljudi koja je napravila privatan Savez na čelu sa Fuadom Čolpom, koji su uposlili svoju djecu. Godinama se vrte tu, a nema ih nikako na stadionu Koševo. Duša me moja boli", kazao je, između ostalog, Hadžiosmanović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije